El govern recula i acceptarà revocar la llicència del nou rastre que recorrerà Aico

Podria haver optat per ajornar la concessió de la llicència perquè l’autorització que li va concedir el Consell està recorreguda davant el TSJ i així obrir una línia temporal de diàleg. Podria haver fins i tot complert una moció que es va aprovar per unanimitat en el ple de desembre de 2014 en la qual el PP, llavors a l’oposició, va sol·licitar que abans de concedir-el permís al nou rastre que promou una empresa holandesa a la zona del APR- 3 se li sol·licités un informe a l’Associació de Comerciants Independents de Benidorm (AICO). Però precipitadament, el govern local, ara en mans populars, va decidir anunciar divendres passat que abans que els promotors d’aquest nou mercat ambulant els denunciessin per la via penal, el que podria haver acabat imputant a l’edil d’Urbanisme, ja imputada per un altre assumpte de l’Alfàs del Pi, que va ser qui va signar la llicència mediambiental perquè comptava amb tots els informes tècnics municipals favorables i també amb la autoriación de l’Administració autonòmica.

No obstant això, una compareixença pública dels responsables de Aico aquest dimarts ha provocat el que ja s’anuncia com una rectificació en tota regla. El responsable jurídicio de la asocicación anunciar la presentació d’un recurs de reposició contra la concessió d’aquesta llicència i, a més, que anaven a proposar que l’alcalde de la ciutat, Toni Pérez, reclamés al ple la seva resolució. D’aquesta manera, podran aconseguir que la llicència s’anul·li si es vota per majoria plenària l’acceptació del recurs d’Aico, encara que tot apunta que serà per unanimitat, fins i tot del mateix PP que la va concedir. Aquest seria el camí més curt perquè aquest rastre no obri i llevar-li a la decisió qualsevol tipus de responsabilitat penal, ja que aquesta aprovació plenària seria un acte purament administratiu que, en principi, no admetria més que un recurs contenciós-administratiu, un procediment en el qual no hi ha imputats.

En realitat, tot l’expedient d’autorització d’aquest rastre està ple de despropòsits. De l’anterior govern, que el va haver d’iniciar el 2013 perquè no podia negar-se, tot i que sempre es va manifestar en contra del mateix, si bé va incomplir, segons ha assegurat Aico, l’acord plenari de desembre de 2014 que obligava a demanar-li un informe a l’associació abans de l’atorgament de la llicència. Del PP, que tampoc va complir amb aquella moció que va impulsar, el que ha impossibilitat incloure l’informe dels comerciants benidormers en l’expedient, i de la pròpia Aico, que sabent el que es va aprovar fa vuit mesos, s’ha posat des de llavors de perfil i ha evitat realitzar un informe que, en tot cas, amb els seus propis mitjans hauria tingut difícil redactar amb aspecte de ser creïble.

Així que amb l’habitual afectació amb què els esdeveniments se succeeixen a Benidorm, on qualsevol assumpte pot acabar donant la impressió que aventura un cataclisme, una vintena de membres de Aico, expresidents, membres de Abreca i Cobreca i rellevants comerciants de la ciutat es van col·locar darrere del president de l’associació, Raúl Parra, i el seu assessor jurídic, Fabián Villena, per donar sensació d’una aparent fortalesa que no van aplicar per impulsar l’aprovació d’una ordenança de venda no sedentària fins a l’abril d’aquest mateix any per així impedir la proliferació de més rastres i mercats més enllà dels dos ja autoritzats (el municipal i El Cigne) i que, segons van dir, els redueixen substancialment les vendes dels dos dies que se celebren, dimecres i diumenge.

Aico va confirmar que havia rebut aquest mateix dimarts l’expedient del rastre impulsat per una empresa holandesa, que divendres Toni Pérez va cridar mitja hora abans d’anunciar l’edil d’Activitats la signatura de la llicència i que tenien presentat un recurs contenciós-administratiu davant l’ TSJ perquè quan el Consell va autoritzar la seva instal·lació, no se li havia aportat un informe de l’arquitecte municipal amb diversos defectes formals, si bé van ser corregits. Un defecte que encara que només sigui procedimental i irrellevant, podria suposar fins i tot la il·legalitat de l’atorgament de la llicència.

I la reacció del govern va ser convocar no una Junta de Portaveus purament considerada, perquè no hi havia el secretari municipal ni havia ordre del dia, però si una reunió informal dels mateixos, a la qual van acudir perquè se’ls lliurés també una còpia del mateix expedient que va rebre Aico,

Ara mateix, el govern local considera que l’associació de comerciants li ha fet un favor. Cap partit polític està d’acord amb aquest nou rastre. Aico assegura que “se segueix fent política amb el comerç de Benidorm” i que “mai ningú ens ha donat suport des del govern”. A l’actual l’acusen de tenir algun “interès personal” en l’atorgament de la llicència, per sobre de l’interès general, el que els ha portat a anunciar moviments participatius dels seus associats (diuen que gairebé el 40% dels comerços de la ciutat) i una assemblea extraordinària per demanar el suport dels seus associats. I mentre el PP i el PSPV es van veure entrampats fins i tot amb la intervenció del cònsol holandès per defensar els interessos dels seus compatriotras, només els dos partits ciutadans i Compromís poden al·legar el que consideren sense motxilles ni consideracions prèvies.

El govern recula i acceptarà revocar la llicència del nou rastre que recorrerà Aico
El govern recula i acceptarà revocar la llicència del nou rastre que recorrerà Aico

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/08/25/el-gobierno-recula-y-aceptara-revocar-la-licencia-del-nuevo-rastro-que-recurrira-aico/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *