El judici del cas Terra Mítica tindrà 69 sessions i durarà sis mesos, de març a setembre

La Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va donar tràmit el 2005 a una denúncia de l’Agència Tributària. Llavors va presentar una querella contra 17 empreses i 25 persones físiques per un suposat frau en els exercicis 2000 i 2001 de l’Impost de Societats i l’IVA en la construcció de Terra Mítica a través d’un entramat d’mercantils que van organitzar un xarxa de factura falses. La denúncia s’acostava el valor del que s’ha defraudat als 4,5 milions d’euros.

L’acte d’obertura de judici oral va ser dictat al febrer de 2014 pel magistrat del jutjat d’instrucció número 3 de València, Francisco Silla Sanchis, amb una relació ampliada a 35 persones acusades per la suposada comissió dels presumptes delictes d’estafa, administració deslleial , apropiació indeguda, contra la Hisenda pública, falsificació i blanqueig de capitals en l’anomenat cas Terra Mítica, on 26 empreses han estat són considerades responsables civils subsidiàries.

Doncs bé, gairebé 14 anys després de començar a cometre aquests supòsits delictes i una dècada després que presentés denúncia l’Agència Tributària, la Secció Cinquena de l’Audiència Provincial de València acollirà durant sis mesos i 69 sessions el judici d’aquesta macrocausa en què els quatre primers i principals directius del parc temàtic que s’asseuran a la banqueta per enfrontar-se a penes de presó d’entre set i deu anys són l’expresident de Terra Mítica, Luis Esteban; seu exdirector general, Miguel Navarro; Just Valverde, cunyat de l’expresident de la Generalitat, Eduardo Zaplana, que era cap del departament de Contractació; i Antonio Rincón, exdirector tècnic del parc, tots ells nomenats en el seu moment pel PP que dirigia el també exalcalde de Benidorm.

Els quatre primers dies del judici, del 23 al 26 de març, s’afrontaran les qüestions prèvies, mentre que al llarg del mes d’abril, durant 12 dies, testificaran els acusats. Els mesos de maig i juny, i fins a l’1 de juliol, estan reservats per als testimonis de la causa. Set dies de juliol es veuran les proves testificals sol·licitades per les parts, i encara s’han reservat 10 dies més de juliol-cinc de setembre per concloure tot el procediment.

Des que es va construir i va ser sotmès a aquest supòsit saqueig fins que s’ha celebrat el judici amb fiances a persones físiques i empreses per valor de més de 11 milions d’euros, Terra Mítica ha passat per tota mena d’avatars per acabar en mans privades. Des que és gestionada per una empresa del grup Aqualandia, el parc ha aconseguit entrar en beneficis operatius el 2013, el segon any en què va ser gestionat ja en propietat per Ocio y Parques Temáticos, SL.

El judici del cas Terra Mítica tindrà 69 sessions i durarà sis mesos, de març a setembre
El judici del cas Terra Mítica tindrà 69 sessions i durarà sis mesos, de març a setembre

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/01/19/el-juicio-del-caso-terra-mitica-tendra-69-sesiones-y-durara-seis-meses-de-marzo-a-septiembre/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *