El Ministeri finançarà la nova comissaria però a partir de 2016

La cita era aquest dimarts a la seu del Ministeri de l’Interior. Fins allà s’ha desplaçat l’alcalde de Benidorm, Agustín Navarro, acompanyat de tècnics municipals i al costat del senador popular Agustín Almodóbar per parlar d’una nova comissaria per a la Policia Nacional. De Madrid ha tornat la comitiva de Benidorm amb un compromís de bona voluntat i dos tasques. I és que el Ministeri està disposat a finançar de manera directa la nova comissaria, però per a això l’Ajuntament haurà de cedir-li com més aviat els terrenys i redactar el projecte bàsic sota la supervisió dels tècnics del Ministeri, que ja s’han decantat per una de les tres parcel·les que ha ofert Benidorm.

Concretament, han optat per la parcel·la per la qual també s’inclinaven els tècnics municipals, la situada davant del vial d’accés a l’estació d’autobusos, just en el lloc on s’aixeca un magatzem de pintures ja en desús. Es tracta de la parcel·la més gran de les tres, amb gairebé 5.000 metres quadrats, que ja és de propietat municipal i que està qualificada com a dotacional per a cossos de seguretat de l’Estat, el que fa que la seva cessió al Ministeri pugui ser molt més ràpida.

I en això es posarà ja l’Ajuntament, pel que fa la setmana que els tècnics del Ministeri donin in situ el vistiplau a la parcel·la. Perquè si es cedeix a temps i s’acaba el projecte bàsic abans que acabi l’any que ve la nova comissaria s’inclourà en els pressupostos generals de l’Estat de 2016. Així se’ls ha traslladat a Navarro i Almodóbar durant la reunió, en la qual han participat els principals responsables de la Gerència d’Infraestructures i Equipament de la Seguretat de l’Estat i els dirigents del Cos Nacional de Policia.

En principi els temps poden complir-se. De fet ha estat el mateix Ministeri el que ha proposat que s’encarregui l’Ajuntament de fer el projecte, ja que així s’agilitaria tot el procés. A l’espera de les directrius del Ministeri sobre com ha de ser el nou edifici, s’ha estudiat la possibilitat de fer una connexió subterrània entre la futura comissaria i el Palau de Justícia, perquè el traslladat de detinguts a dependències judicials sigui més ràpid i segur. També, que el més probable és que l’oficina del DNI i el passaport no es mudarà a la nova comissaria, ja que la Policia Nacional prefereix comptar amb espai al centre de Benidorm per a aquests tràmits. Això sí, es traslladarien a un local municipal.

Després de la reunió tant l’alcalde com el senador Almodóbar han valorat la trobada. Encara Navarro esperava poder rascar ja diners en 2015, ha mostrat la seva “satisfacció” per la bona voluntat expressada pel Ministeri i ha afegit que confia que “es passi de les paraules als fets”. El senador popular, per la seva banda, ha indicat que Interior és conscient que la Policia Nacional necessita unes instal·lacions noves. Per això la comissaria estava inclosa, encara que sense data, en el Pla Director d’Infraestructures del Ministeri per al període 2014-2023 amb una dotació de 5 milions d’euros.

Almodóbar, que és qui ha propiciat la reunió amb els responsables d’Interior, ha assenyalat que en aquest assumpte “anem tots de la mà, amb independència de colors polítics”, perquè la nova comissaria és “una reivindicació històrica” de Benidorm.

No en va s’està parlant d’ella des de fa més d’una dècada. De fet el 2003 l’Ajuntament ja va aprovar cedir una parcel·la al Ministeri per construir noves dependències per a la Policia Nacional. En aquell moment es va parlar de requalificar el sòl sobre el qual s’aixeca l’actual possibilitant la construcció d’un bloc d’habitatges o un hotel. Amb aquesta operació, Interior podia obtenir fons amb què finançar la nova comissaria. Una fórmula complexa que ara el Ministeri ha descartat per “inviable”.

El Ministeri finançarà la nova comissaria però a partir de 2016
El Ministeri finançarà la nova comissaria però a partir de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *