El Ministerio plantea enviar 20 agentes extra de la Policía Nacional para los dos meses de verano y doblar así el refuerzo del año pasado

Fa dos anys Benidorm es va quedar sense reforç policial durant la temporada d’estiu. L’any passat el Ministeri de l’Interior va intentar esmenar l’error però tampoc va cobrir les expectatives del govern de la ciutat ni dels sindicats policials, ja que es va limitar a enviar a Benidorm 10 agents extra de la Policia Nacional i només durant el mes d’agost. El PSOE va qualificar llavors aquest reforç de “ridícul”; i un sindicat d ‘”ineficaç”, ja que segons van denunciar els agents no havien viatjat a Benidorm per patrullar els carrers sinó per fer tasques de “paperassa” i “trasllats de detinguts”.

Després de les experiències dels dos últims anys, Benidorm estava expectant per saber què anava a ocórrer aquest estiu, si hi hauria reforç i de ser així de quants agents. I aquest dimecres els representants públics, empresarials i policials de la ciutat han sabut de boca del delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Valderrama, que sí que hi haurà reforç de la plantilla de la Policia Nacional. Ara bé, el nombre d’agents que arribaran a Benidorm no està tancat encara, encara que tot just falta una setmana perquè arrenqui el Pla Turisme Segur dissenyat pel Ministeri de l’Interior i perquè comencin a arribar a la ciutat la primera tromba de turistes de l’any .

En principi el que Valderrama ha traslladat és la possibilitat que arribin entre 20 i 25 agents per als dos mesos forts de l’estiu, juliol i agost. Aquest almenys és el compromís, ja que el delegat ha parlat de que la plantilla de la Policia Nacional de Benidorm -formada per 230 agents, segons les dades de Benidorm en xifres- arribarà durant la temporada alta turística els 250 efectius. De confirmar suposaria doblar el reforç de l’any anterior i permetria incrementar la presència policial als carrers de Benidorm.

A aquests 250 agents se sumaran als més de 200 de la Policia Local, que s’encarregaran de la seguretat de les més de 200.000 persones que hi haurà a Benidorm diàriament durant juliol i agost.

Més enllà de Benidorm, el Pla Turisme Segur contempla portar a la Comunitat Valenciana prop de 160 nous agents durant l’estiu entre Policia Nacional i Guàrdia Civil. Aquest reforç implica que al juliol i agost la regió comptarà amb més de 5.800 efectius dels dos cossos, que intensificaran “la vigilància i control preventiu” a les carreteres urbanes i interurbanes i en estacions, ports, aeroports, hotels i càmpings.

Dins d’aquest pla també tenen un paper important les oficines del Servei d’Atenció al Turista Estranger (SATE) com la que funciona a Benidorm ia la qual se sumaran cinc durant l’estiu a tota la Comunitat. Dues d’elles es quedaran a la comarca; a Finestrat i l’Alfàs del Pi, segons ha informat l’alcalde de Benidorm, Toni Pérez.

Valderrama ha destacat que aquestes oficines són fonamentals a l’hora d’atendre els turistes d’altres nacionalitats que han pogut ser víctimes d’algun furt o que han tingut problemes amb la documentació, ja que des del SATE es coordinen totes aquestes qüestions amb les ambaixades corresponents . De fet, en el que va d’any els tràmits davant ambaixades al SATE de Benidorm han augmentat “un 20%”, mentre que el nombre de delictes i faltes atesos han baixat un 12% i un 32%.

plan-turismo-seguro

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/06/24/el-ministerio-plantea-enviar-20-agentes-extra-de-la-policia-nacional-para-los-dos-meses-de-verano-y-doblar-asi-el-refuerzo-del-ano-pasa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *