El nou govern en minoria aconsegueix aprovar el pressupost

Benidorm ja té pressupost per al 2015. El nou govern en minoria s’ha estrenat en un ple per defensar els seus comptes, que han sortit endavant gràcies a l’abstenció del PP i dels seus ja exsocis de govern, els liberals de Gema Amor. Han estat justament els liberals els grans protagonistes de la sessió. No només perquè s’esperava amb expectació el veure si complien amb la seva anunciada abstenció, sinó perquè la ruptura del seu matrimoni polític amb el PSPV ha centrat bona part del debat.

De fet, a Amor li han arribat retrets i atacs des de tots els fronts; just els mateixos fronts contra els que ella també ha carregat una i altra vegada. Perquè el primer ple després de la separació de socialistes i liberals ha estat més polític que econòmic, tot i que la titular d’Hisenda, Natalia Guijarro, ha intentat centrar el debat en el pressupost.

Un pressupost de 91,7 milions d’euros que ha patit algunes variacions en el capítol d’inversions per diverses esmenes del PP. En principi els populars havien plantejat 06:00 esmenes, tres de les quals s’han aprovat, una altra ha quedat pel camí i les dues últimes han estat retirades.

Les esmenes del PP

Així, a petició del PP i amb el suport dels socialistes i el no adscrit, Joan Àngel Ferrer, s’han consignat 180.000 euros per a completar la urbanització del carrer Itàlia, reivindicada durant anys pels veïns dels Tolls, pendent des de 2009 i per a la qual hi ha projectat redactat des de fa mesos. També, i amb els mateixos vots, s’ha aprovat destinar prop de 100.000 euros a la millora de la seguretat viària en diversos carrers de la Subzona C. A més, i amb el suport unànime de tota la corporació, s’ha decidit que el sou que havia pressupostat per als tres càrrecs de confiança dels liberals que han estat cessat després de la ruptura del pacte vagi a parar a entitats socials de la ciutat com AFA, AFEM, ASMIBE o el Doble Amor.

No ha prosperat la petició dels populars de pujar en 200.000 euros la partida prevista per a la remodelació de l’avinguda Jaume I, per la qual el pressupost reserva 400.000 euros. La titular d’Hisenda ha explicat que l’Ajuntament es va a decantar per un paviment diferent al que s’havia previst en un inici -que està descatalogado-, el que va a abaratir l’obra. D’aquesta manera, segons Guijarro, per completar l’actuació seran suficients els 680.000 euros que van a invertir entre l’Ajuntament i la Diputació.

El PP ha decidit retirar una esmena en la qual demanaven 60.000 euros perquè la Comissió de Festes Majors Patronals assumís alguns dels actes de la commemoració del 275 aniversari de la Mare de Déu, després que Guijarro els hagi assegurat que està previst que aquests actes els pagui l’Ajuntament. I per qüestions tècniques tampoc s’ha debatut una altra en què reclamaven que 280.000 euros de la Regidoria de Turisme anessin a parar la Fundació Visit Benidorm, ja que part d’aquesta partida ja s’ha consumit per finançar les despeses de la participació a Fitur.

Les esmenes liberals

Menys sort han corregut les esmenes presentades pels liberals, amb què pretenien canviar diversos punts de les bases d’execució; els mateixos que van criticar a principis de setmana. Els d’Amor volien que el sostre de despeses sense fiscalitzar es rebaixés de 5.000 a 3.000 euros; que tots els contractes menors passaran sí o sí per l’àrea de Contractació; i que la borsa de gratificacions per als funcionaris -una mica més de 600.000 euros, idèntica quantitat a la de 2014- no estigués adscrita a la Regidoria de Personal.

Amor ha assegurat que aquests punts podien deixar a Navarro via lliure per “tornar a ballar-la” i per gastar escapant al control d’Intervenció. Per la seva banda, l’interventor municipal, que és qui ha elaborat aquestes bases, ha explicat que tots aquests punts s’ajusten a la normativa ia les recomanacions de la Sindicatura de Comptes i ha recalcat que ara per ara es fiscalitzen totes les despeses de l’Ajuntament, inclosos els que estan per sota de 3.000 euros, i que així seguirà sent si no hi ha baixes de personal en l’àrea Econòmica.

Després de l’exposició de l’interventor, socialistes i no adscrit han rebutjat les esmenes dels liberals, mentre que el PP s’ha abstingut.

Durant la seva exposició, Amor ha insistit que aquests pressupostos arriben “tard i malament” i que han estat marcat per “la falta de serietat i paraula” i ha remarcat que el seu grup, formant part del govern, els va reclamar sense èxit en nombroses ocasions des d’octubre.

Des de la bancada popular s’ha recriminat al govern que “per cinquè any consecutiu” no s’hagi complert el Reglament de Participació Ciutadana i el Consell Veïnal no hagi pres part en l’elaboració d’aquests comptes. També que el pressupost no reculli la baixada d’IBI que el PP ha reclamat en diverses ocasions i que el no aplicar rigorosament el pla d’ajust hagi impedit que les arques municipals estiguin encara més sanejades.

El nou govern en minoria aconsegueix aprovar el pressupost
El nou govern en minoria aconsegueix aprovar el pressupost

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/02/13/el-nuevo-gobierno-en-minoria-consigue-aprobar-el-presupuesto/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *