El PAI del Murtal quedarà finalment desbloquejat el mes que ve

Qualsevol cosa referida a urbanisme, a Benidorm ha de ser presa amb cautela perquè tot s’eternitza, entre altres coses perquè tot acaba al jutjat, on el perjudici a la ciutat veu passar els anys. Sembla, però, que el PAU-1 El Murtal, un pla parcial d’una mica més de 900.000 metres quadrats en què es poden construir fins a 3.000 habitatges, pot sortir de la via morta en què va entrar després de la seva adjudicació el 3 de juliol del any 2000.

La Junta de Govern Local aprovarà dilluns que ve el text refós del projecte de reparcel·lació d’aquest pla parcial elaborat segons les condicions que va imposar el Tribunal Suprem. Tot i que el ple va aprovar en el seu dia amb l’adjudicació a l’empresa Prometosa Construccions, SL. un percentatge de retribució del 37,79%, l’Alt Tribunal el va rebaixar al 29, 72%. Aquest és el percentatge de l’aprofitament que li ha de pagar a l’urbanitzador qualsevol propietari de sòl que no vulgui abonar en metàl·lic els costos d’urbanitzar el sòl.

ncara aquella sentència de setembre de 2007 obligava a Prometosa a presentar un nou projecte de reparcel·lació, la mercantil no ho va fer. I no va ser fins al desembre de 2011 que l’Ajuntament va reaccionar amb l’adjudicació de l’elaboració d’aquest nou text refós a José Luis Llorente Tallada. El text es va sotmetre a informació pública, però les al·legacions i alguns informes tècnics van provocar l’elaboració d’un altre nou al setembre de 2013, del qual es va haver de donar audiència als interessats. Al seu torn, aquest text va ser sotmès a noves rectificacions per donar pas a un altre text refós anomenat Setembre de 2014. Que, igualment, va ser al·legat i variat, donant lloc al text refós gener 2015. Aquest, després d’evacuar el consistori consultes amb el Registre de la Propietat de Benidorm, també va patir nous canvis fins a arribar al definitiu text refós juliol 2015, que és el que s’aprovarà. Un tortuós recorregut provocat, entre altres coses, perquè l’esclat de la bombolla immobiliària va retreure l’interès del propietari de l’empresa urbanitzadora, Francisco Gómez Hernández, àlies El Paloma, per desenvolupar un sòl que atresora 150.000 metres de sostre a esquena de la platja de Ponent.

Caselles ha reconegut que hi ha pendents encara dues resolucions judicials relatives a la tramitació d’aquest PAI, un que reclama l’aprovació per silenci administratiu del projecte de reparcel·lació original i una altra que exigeix ​​la responsabilitat patrimonial de l’Ajuntament per la suposada inactivitat municipal. L’edil d’Urbanisme considera que aportant el projecte de reparcel·lació que s’aprovarà dilluns, se’ls dóna satisfacció extraprocessal als demandants i els dos procediments haurien decaer.Atrás queden reclamacions milionàries de Prometosa i altres empreses amb sòl a l’àrea i diverses sentències guanyades per el Consistori.

L’aprovació del projecte de reparcel·lació i la seva inscripció en el Registre de la Propietat, també li generarà importants ingressos al consistori. Prometosa es va comprometre a abonar-més de 8,5 milions d’euros quan li va ser adjudicat el sector i va signar el conveni amb l’Ajuntament, dels quals va pagar 1,2 al rubricar, en 2006. Dos mesos després de registrar-se el projecte de reparcel·lació, la mercantil hauria de pagar 1,2 milions més, i altres tres milions als sis mesos. Quedarien per pagar els últims tres milions, que finalment no es cobraran en metàl·lic, sinó que es destinaran a pagar les obres d’urbanització del 10% de l’aprofitament lucratiu del PAI que l’urbanitzador ha de lliurar a l’Ajuntament.

A més, des de la inscripció, Prometosa tindrà un màxim de 36 mesos per executar unes obres d’urbanització que, entre altres coses, acabarà d’ordenar amb un nou vial l’accés al terme municipal de Finestrat i tota la zona de Ponent de la ciutat.

El PAI del Murtal quedarà finalment desbloquejat el mes que ve
El PAI del Murtal quedarà finalment desbloquejat el mes que ve

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/08/20/el-murtal-quedara-finalmente-desbloqueado-el-mes-que-viene/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *