El Palau segueix sense millores perquè l’Ajuntament no ha concedit encara la llicència d’obres sol·licitada a l’agost

El Palau d’Esports L’Illa de Benidorm segueix sense tenir les millores recollides en el plec de condicions que la nova concessionària tenia l’obligació de fer en sis mesos. I no s’han fet perquè, tot i que l’empresa va sol·licitar el passat mes d’agost la llicència per dur-les a terme, el departament d’Urbanisme encara no l’ha concedit. És més, segons el regidor d’Esports, Miguel Llorca, els tècnics municipals segueixen “elaborant els informes pertinents” per a això.

El PP de Benidorm, concretament el seu portaveu adjunta Lourdes Caselles, recordava aquest dimarts que tot just avui expirava el “període compromès” en el plec de condicions per a la nova adjudicació dels serveis del Palau així com en el projecte d’explotació que va presentar la mercantil finalment concessionària del servei, Llevantina de Serveis Aquàtics SL, de sis mesos per abordar les obres. L’edil ha indicat que “és evident que no s’ha fet en aquest sentit i malgrat les nostres sol·licituds i advertències és hora d’exigir responsabilitats i contundència”.

A més, va recordar que “la data assenyalada de 6 mesos no era per a iniciar les obres, ni per presentar el projecte o projectes de les mateixes. Era el termini obligat perquè l’adjudicatari abordés totes les obres, les exigides en els plecs i les ofertes per la pròpia empresa com a millora, ia dia d’avui totes estiguessin realitzades ia disposició dels usuaris “.

El regidor d’Esports no va trigar a contestar a les crítiques dels populars. Concretament ha explicat en un comunicat que l’empresa va presentar un escrit al consistori el passat 7 de novembre en el qual explicava que va sol·licitar el passat mes d’agost la llicència a l’Ajuntament per a realitzar les obres. No obstant això, “encara no ha estat resolta pel departament d’Urbanisme”, segons ha apuntat Llorca. És més, els tècnics segueixen tres mesos després “elaborant els informes pertinents”.

A més la mercantil informava en el mateix escrit de la situació en què es troben els seus obligacions contretes després de l’adjudicació del contracte, entre les quals es trobaven aquestes obres de millora per valor de 150.000 euros. Concretament, els treballs que havia de dur a terme l’empresa concessionària consisteixen en diverses modificacions al soterrani, construir vestidors, un magatzem a l’actual zona de spa, traslladar la sala de spining i deixar lliure la ludoteca. A més, si bé és cert que tot el material que hi ha al gimnàs ja és de la seva propietat, està a l’espera de rebre un banc reclinable invertit, tres bicicletes de cardio i un cable jungle.

Pel que fa a les accions compromeses sobre maquinària i eficiència energètica, l’empresa
ja ha adquirit un nou cremador de gasoil, ha realitzat modificacions que han suposat un estalvi d’energia per escalfar l’aigua del 100% a l’estiu i el 35% a l’hivern. Però entre les qüestions pendents, com instal·lar una bomba de calor o equips de raigs raïm, entre d’altres, estan condicionades a la finalització de l’obra pendent. És a dir, que fins que no tingui la llicència de mans de l’administració local no podrà dur a terme més millores.

Amb tot, el regidor d’Esports va mostrar la seva “confiança en l’empresa” i la seva “clara intenció de dur a terme les obres compromeses”. Treballs que no s’ha pogut realitzar, “pel que sembla, per la lentitud del tràmit”. O el que és el mateix, perquè l’Ajuntament no ha fet els deures encara. “Estem fent un seguiment per comprovar que quan tingui la llicència municipal el porti a terme”. Mentre aquest moment arriba, l’edil d’Esports va indicar que “el servei del Palau d’Esports està funcionant a ple rendiment, amb més usuaris que mai i sense queixes”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *