El parc de Foietes i el seu possible retard fins a la campanya electoral

Després de cinc anys esperant i de diversos anuncis frustrats, fa uns mesos el Consell per fi va licitar la construcció del parc de Foietes, el mateix que abasta 70.000 metres quadrats i que ha d’unir les zones esportives, sanitàries i escolars de Colònia Madrid i Ricardo Bayona . Però aquesta espera podria prolongar encara uns mesos més, perquè el Consell encara no ha adjudicat les obres i no es descarta que retardi aquest moment perquè l’inici del projecte coincideixi amb la precampanya o amb la campanya electoral. És a dir, per col·locar-se una medalla -amb cinc anys de demora- poc abans que els ciutadans vagin a les urnes.

Aquest almenys és la sospita del regidor no adscrit de Benidorm, Juan Ángel Ferrer, que ha assenyalat aquest dijous que “potser la demora d’aquestes obres no té a veure amb qüestions de tràmit, sinó perquè el PP estigui esperant per acomodar als seus interessos electorals “. Perquè, tal com ha recordat, el Consell té marge per retardar l’adjudicació de les obres; cinc mesos, per ser exactes. Un termini que habitualment no sol esgotar-se, encara que en període electoral tot és possible.

Ferrer ha informat que el passat 24 de novembre es van obrir els sobres que contenien les ofertes econòmiques presentades per les 22 empreses interessades a fer les obres, valorades en 8,5 milions d’euros. En una primera tria quatre empreses han quedat excloses del procés per “baixa temerària”; és a dir, perquè les seves ofertes econòmiques eren tan baixes que existia un risc alt que l’obra no pogués fer-se amb aquest pressupost. I sobre les ofertes de les 18 empreses restants ja s’han fet tots els informes, de manera que l’adjudicació podria fer-se ja. Per aquest motiu el no adscrit hagi reclamat al govern valencià que no es retardi ni un dia més perquè el parc de Foietes pugui estar acabat a principis de 2016.

I mentre el Consell no mou fitxa, la zona que ocuparà el futur parc de Foietes s’acumulen les escombraries i enderrocs i segueix degradant dia a dia, inclosa l’habitatge de 200 metres quadrats amb piscina que es troba a la parcel·la que l’Ajuntament va acabar expropiant per gairebé quatre milions d’euros.

El parc de Foietes i el seu possible retard fins a la campanya electoral
El parc de Foietes i el seu possible retard fins a la campanya electoral

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *