El PP treu endavant la seva proposta d’organització municipal

Benidorm ha estrenat aquest dilluns nova corporació. Ha estat en el ple d’organització municipal, el primer del període 2015-2019 i en el qual s’ha decidit, entre altres coses, quin serà el salari dels regidors, qui tindran dedicació exclusiva i qui cobraran per assistència, què edils representaran al Ajuntament en entitats i òrgans supramunicipals, qui formaran part de les comissions informatives o com es repartiran els 12 assessors que la llei permet tenir a Benidorm en base al seu població.

Tot i que el govern del PP està en minoria, totes les propostes elevades al ple per l’alcalde, el popular Toni Pérez, han sortit endavant i ho han fet amb un suport majoritari important i sense que prosperessin cap de les esmenes amb les que Ciutadans per Benidorm (CBM), d’una banda, i Liberals de Benidorm (Libe), per l’altra, han intentat canviar alguns punts.

Així, s’ha aprovat el congelar el salari dels polítics, que cobraran el mateix que en l’anterior legislatura i també rebaixar en una mica més de 15.000 euros anuals la despesa en assessors, en reduir en un 4% el sou dels càrrecs de confiança que més cobren -tots els del govern-. Justament el repartiment dels 12 assessors que ha provocat un dels desencontres dialèctics del ple, concretament entre el PP i la liberal Gema Amor.

Desencontres pels assessors i pels portaveus adjunts dels grups minoritaris

I és que Amor ha demanat al govern que aclarís com anava a quedar aquest repartiment ja quins grups anaven a anar a parar aquests assessors. Bàsicament perquè el PP s’havia limitat a dir que els cinc llocs de “funcionari de suport i assessorament nivell 3” s’anaven a repartir entre els diferents grups de la corporació però sense concretar a quins partits i quants, i sempre partint de la base que Compromís va renunciar públicament a tenir un assessor. Així que lògicament sobre la taula hi havia cinc assessors i cinc grups.

És clar que durant el debat, i encara que no s’ha dit expressament, ha quedat palès que a Libe no li tocarà cap assessor. Més que res perquè el portaveu popular, José Ramón González de Zárate, li ha recriminat a Amor que s’acordi ara de “la proporcionalitat” i no ho fes fa tres anys, quan el pacte de govern dels liberals amb el PSOE va deixar al PP amb un únic assessor tot i tenir “11 regidors”, nou més dels que ara té libe.

I amb aquesta proporcionalitat a la mà i tenint en compte que Compromís ha renunciat a tenir assessor extern sembla gairebé impossible que els liberals vagin a tenir-lo. Això sí, tant un grup com l’altre disposarà d’un funcionari municipal. Sí tindrà dos assessors el PSOE -que compta amb set regidors-, mentre que CBM i Ciutadans -cada un amb tres regidors- disposaran d’un càrrec de confiança per cap. El cinquè en joc serà per al PP, que com a govern es quedarà també amb els altres set assessors -els de nivell 1 i 2-, amb els quals intentarà reforçar un govern en minoria que ha obligat a omplir de competències als set edils populars .

Sense el repartiment clar, els liberals s’han abstingut, i Compromís-Els Verds també ha optat per l’abstenció al no estar d’acord amb què l’Ajuntament hagi “arribat al màxim” d’assessors que els permet la llei en lloc de reduir aquesta xifra.

Més intens ha estat el debat sobre el paper que jugaran els portaveus adjunts dels grups minoritaris, que a diferència dels seus homòlegs de PP i PSOE no cobraran per aquesta funció. El govern ha argumentat que d’aquesta forma l’Ajuntament estalviarà diners, ja que en cas contrari la meitat del corporació cobrarien com a portaveus i la despesa seria el doble que en l’anterior legislatura.

Libe ha votat en contra en considerar que la proposta és un precedent “insòlit i inèdit”, que “discrimina” als portaveus adjunts dels grups municipals més petits, i que és la constatació d ‘”un pacte PP-PSOE” pels sous ; mentre que Compromís-Els Verds ha fet el mateix en comprovar que els portaveus adjunts de PP i PSOE sí que estaran remunerats.

Sense sobresalts s’ha aprovat el repartiment de les 15 dedicacions exclusives que la llei li concedeix a Benidorm. Vuit d’elles seran per Pérez i els seus regidors; el PSOE es quedarà amb 4 a repartir entre els seus set regidors; mentre que CBM, Libe i Compromís-Els Verds tindran una cada un. Ciutadans, per la seva banda, ha renunciat a tenir dedicacions exclusives, pel que els seus tres regidors cobraran per l’assistència a plens i comissions.

Així queden els sous

L’alcalde cobrarà 3.921,14 euros bruts al mes en catorze pagues anuals. Les dedicacions exclusives dels regidors de l’equip de govern del PP (7) percebran una quantia de 2.792,45 euros al mes, també en catorze pagues anuals. Les dedicacions exclusives dels regidors de l’oposició sortiran a 1.944,976 al mes en catorze pagues anuals.

I els que cobren per assistència rebran 252,60 euros per ple i 93,55 euros per comissió informativa. Els portaveus dels grups polítics percebran 187,11 euros i els portaveus adjunts 140,33 euros, tot i que “només” els grups “de 4 o més regidors”, és a dir, els de PP i PSOE.

A més, al tenir tots els regidors del PP dedicació exclusiva, les juntes de govern no estaran remunerades i, per tant, no li van costar un euro a les arques municipals, com tampoc es pagarà per l’assistència de Juntes de Portaveus.

Veto parcial a la presència de Caselles en el Consorci de Residus ia ser la representant a la CHX

Però encara que les propostes de l’alcalde sobre l’organització municipal s’han aprovat majoritàriament, el PP ha viscut durant el ple un moment desagradable. Ha estat quan Libe i Compromís han censurat que la popular Lourdes Caselles fos la representant de l’Ajuntament en el Consorci de Residus i en la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ), i la suplent al Consorci Comarcal de Bombers després que hagi estat citada a declarar com a imputada per un assumpte relacionat amb l’Ajuntament de l’Alfàs, del que és funcionària.

Ciutadans, que igual que Compromís-Els Verds han vetat la presència d’imputats a les corporacions, tampoc ha donat suport a la designació de Caselles per a aquests tres òrgans, tot i que en el seu cas han optat per l’abstenció.

pleno-organización-2015

Fuente:  http://lamarinaplaza.com/2015/06/30/el-pp-saca-adelante-su-propuesta-de-organizacion-municipal-que-deja-a-amor-sin-cargo-de-confianza/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *