El professor Pasqual Almiñana rebrà la Distinció Cultural Ciutat de Benidorm

El professor Pasqual Almiñana rebrà el proper 9 d’octubre, coincidint amb la celebració del Dia de la Comunitat, la Distinció Cultural Ciutat de Benidorm. Així ho aprovarà aquest dilluns el ple de la corporació, ratificant la proposta feta a principis de mes per una comissió formada per algunes de les personalitats i entitats més representatives del món de la cultura local com Pere M. Orts i Bosch, Rafael Alemany, Miguel Ribes Sogorb, Jaume Antón i representants la Unió Musical, l’ACR La Barqueta, la Taula del Bon Profit, el col · legi públic Ausiàs March, la Societat Musical l’Illa, la Colla de Xirimiters de la Marina i el Club de Pilota.

El professor Pasqual Almiñana rebrà la Distinció Cultural Ciutat de Benidorm
El professor Pasqual Almiñana rebrà la Distinció Cultural Ciutat de Benidorm

Amb aquest premi Benidorm vol reconèixer “la important tasca” desenvolupada “en l’àmbit cultural de la ciutat” per Almiñana, llicenciat i doctor en Filologia per la Universitat de Barcelona i Alacant, respectivament, i que durant gairebé dues dècades i fins a la seva recent jubilació ha exercit com a professor de Llengua i Literatura Valenciana a l’Institut Pere M. Orts i Bosch.

Segons la moció que aquest dilluns aprovarà el ple, per la comissió de la Distinció Cultural Ciutat de Benidorm el professor Almiñana és mereixedor d’aquest reconeixement per dos motius. D’una banda, “les seves investigacions científiques sobre toponímia i antroponímia benidormera”, entre les quals ocupa un lloc rellevant la seva obra de 2001 ‘Els topònims de Benidorm’. Resultat de la seva tesi doctoral, en aquesta obra s’estudien “exhaustivament tots els noms d’accidents geogràfics, places, carrers, partides, etcètera” de Benidorm “des 1321 fins a l’any 1955”. En aquesta mateixa línia ha publicat diferents treballs i estudis, vinculats a Benidorm i els seus topònims.

D’altra banda, la proposta per premiar Almiñana destaca la seva “notable activitat divulgativa” dels seus treballs per a “fer-los assequibles a un públic més ampli i no especialitzat”.

Des de l’Ajuntament han recordat la seva tasca més recent com a coordinador del ‘Diccionari de Benidorm’, en la publicació en línia es treballa en aquests moments des d’administració. A més, és promotor, autor i director de la representació teatral de ‘l’Atorgament de la carta de poblament de Benidorm’, que cada any s’escenifica el 8 de maig i que ha contribuït a popularitzar un fet transcendental de la història de la ciutat .

Però a més, també aquest dilluns el ple de l’Ajuntament ratificarà la proposta unànime de la Junta de Portaveus per a denominar amb el nom de ‘Plaça de Marins i Almadravers’ un espai públic situat al costat del port. Segons han explicat fonts municipals, aquesta acció amplia l’acord plenari de 28 de gener de 2013 amb el qual es pretén “remarcar i fer palesa la important història marinera” de Benidorm.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *