El SPPLB denuncia irregularitats en contractes de relleu fets pel anteior govern que haurien beneficiat “a cercles pròxims”

El Sindicat Professional de Policia Local i Bombers (SPPLB) ha denunciat irregularitats en els contractes de relleu fets per l’anterior equip de govern a persones que en 2010 van accedir a l’Ajuntament com a peons d’instal·lacions esportives per a sis mesos. El secretari general del sindicat, Francisco Ángel González, ha explicat que té constància de tres contractes de relleu que s’haurien fet “sense convocatòria pública” i que haurien acabat beneficiant a persones properes a l’anterior govern socialista.

Segons les dades aportades per González en roda de premsa, dos d’aquests tres contractes de relleu ja consten en la denúncia que el sindicat va presentar el 2013 davant la Fiscalia i que aquesta va remetre al Jutjat d’Instrucció número 2 de Benidorm, que va decidir obrir diligències prèvies per investigar l’assumpte i imputar l’exalcalde, Agustín Navarro, per un presumpte delicte de prevaricació.

Un d’aquests contractes, segons González, s’hauria fet al germà d’una candidata de la llista del PSOE el 2011 i 2015 i cunyat al seu torn del coordinador d’Esports, Antonio Cruañes; i l’altre, a l’antiga secretària de l’ex regidor de Mobilitat, Mª Carmen Martínez. A aquests dos es sumaria un altre, fet el 11 de juny, dos dies abans de l’elecció del nou alcalde i de la sortida dels socialistes del govern.

Des del SPPLB han indicat que d’aquest tercer contracte, pel que sembla, s’hauria beneficiat “una familiar reunida” de l’exalcalde del PSOE i diputat provincial electe des del passat divendres.

Segons les dades aportades pel sindicat, aquest contracte de relleu es va fer per la jubilació parcial que va sol·licitar un funcionari “al juny de 2014” i que s’ha fet efectiva un any després. González ha qualificat de “sospitós” que aquest contracte de relleu s’hagi formalitzat “un any després” i just “abans” que el PSOE “abandonés l’Alcaldia”.

Es dóna la circumstància, a més, que aquest funcionari jubilat parcialment ha hagut de reincorporar aquesta setmana al seu lloc, si bé des del SPPLB han assegurat que desconeixen els motius.

Navarro, per la seva banda, ha deixat clar que tant els expedients com els informes sobre aquestes contractacions les han realitzat els tècnics municipals i que cap d’ells ha posat “mai” objeccions a les mateixes. L’exalcalde ha explicat que en els últims 3 o 4 anys s’han jubilat diversos peons d’instal·lacions esportives i que aquestes places s’han anat cobrint amb el personal que en 2010 va aprovar les proves per a aquest lloc, seguint sempre l’ordre en què van quedar . És a dir, que s’han cobert seguint el sistema de borsa.

En qualsevol cas, ha indicat que aquest dimecres demanarà als tècnics que informin si aquestes contractacions estan ben fetes i en cas de no ser així serà ell mateix qui sol·liciti la baixa d’aquests treballadors. No obstant, ha insistit que cap departament ha posat peròs a cap d’elles.

El SPPLB no descarta ampliar la denúncia presentada fa dos anys. D’antuvi, el sindicat ha sol·licitat a Recursos Humans, Intervenció, Secretaria i Tresoreria “tots els informes tècnics existeixin” que “sustentin la legalitat d’aquestes contractacions”. González ha demanat als tècnics i al nou govern que “en cas de no existir” aquests informes es depurin responsabilitats i es posi en coneixement de la Fiscalia.

SPPLB-1600x1200

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/07/14/el-spplb-denuncia-irregularidades-en-contratos-de-relevo-hechos-por-el-anteior-gobierno-que-habrian-beneficiado-a-allegados/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *