El TSJ avala les contribucions especials de l’Ajuntament als veïns de la Subzona C, però anul·la el projecte d’urbanització de 2000

No és la primera vegada, a Benidorm les qüestions afectes a l’urbanisme local van poc a poc. En aquest cas, el TSJ ha dictat una sentència sobre una decisió municipal de l’any 2000, en concret l’aprovació del projecte d’urbanització de la Subzona C, un pla parcial que mai va arribar a desenvolupar-se, que finalment ha estat anul·lat, tot i que l’Alt Tribunal valencià en la mateixa fallada ha avalat la decisió posterior de l’Ajuntament de dur a terme la urbanització de l’àrea a través de contribucions especials de fins al 85% del cost de l’obra.

El recurs presentat per diversos veïns d’aquest barri de Benidorm i encara que es dirigia l’anul·lació de les dues decisions, l’aprovació del projecte d’urbanització i les seves quotes posteriors, el TSJ ha avalat la decisió final de Consistori. L’Ajuntament va aprovar, mitjançant un decret d’Alcaldia el 20 setembre 2000 dit projecte d’urbanització, que va ser sotmès a informació pública juntament amb el PAI per al desenvolupament de la unitat d’execució Ciutat Jardí Serra Gelada presentat per una mercantil.

Però aquell PAI no va arribar mai a desenvolupar-se perquè l’empresa va desistir i ara la sentència confirma que era “un mer instrument de desenvolupament del programa”, mancada de suport jurídic i que no existia un PAI aprovat en el qual sustentar “.

Pel que fa a les contribucions especials, fixades en el seu dia en el seu dia en el 85% del cost de la urbanització, la sentència dóna la raó a l’Ajuntament perquè no tenien per objecte el finançament de l’esmentat projecte d’urbanització sinó complir l’acord del ple el 28 novembre 2000, juntament amb el plec de clàusules econòmic-administratives particulars que regien el contracte d’execució de les obres recollides en aquest projecte.

La sentència confirma que aquest acord plenari i les contribucions especials no són objecte del procediment, per la qual cosa resol que la pretensió dels apel·lants perquè es declarin nul·les no pot ser reconeguda.

Les obres de la Subzona C van ser abonats en un 85% pels veïns, que ho van considerar un greuge comparatiu perquè altres carrers s’havien urbanitzat sense cap cost per als propietaris, el que els va portar a manifestar repetidament a les portes de l’Ajuntament.

El cost previst d’aquelles obres es va estimar en uns 3,6 milions d’euros, encara que al final van acabar costant gairebé el doble.

El TSJ avala les contribucions especials de l'Ajuntament als veïns de la Subzona C, però anul·la el projecte d'urbanització de 2000
El TSJ avala les contribucions especials de l’Ajuntament als veïns de la Subzona C, però anul·la el projecte d’urbanització de 2000

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/08/11/el-tsj-avala-las-contribuciones-especiales-del-ayuntamiento-a-los-vecinos-de-la-subzona-c-pero-anula-el-proyecto-de-urbanizacion-de-200

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *