El TSJ condemna a Benidorm a pagar més de 600.000 euros a una empresa per la construcció de l’estadi de la Copa Davis el 2009

L’Ajuntament de Benidorm haurà de preparar la cartera perquè el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJ) l’ha condemnat a pagar més de 600.000 euros a una de les empreses que va participar en la construcció de l’estadi que va acollir la primera ronda de la Copa Davis el 2009. Concretament, Benidorm haurà de desemborsar els 607.000 euros que va costar de més l’estadi i també els interessos que li toquen a l’empresa des que va presentar la demanda el 2011 fins ara i les costes del procediment.

Així ho recull una sentència del passat 25 de febrer en què el TSJ desestima un per un tots els arguments que ha esgrimit Benidorm per evitar pagar-li a Ocupació a temps, Empresa de Treball Temporal SA -que formava part de la UTE que va construir l’estadi , GP Spain-aquests 607.000 euros que reclamava de sobrecostos. No serveix de res el vot particular d’una de les magistrades donant la raó a l’Ajuntament.

La història d’aquest procediment que va a costar car a l’Ajuntament es remunta a 10 dies abans de l’arrencada de la Copa Davis, quan la Federació Espanyola de Tennis (RFET) ordena canviar l’orientació de la pista de l’estadi. Aquests canvis afecten no només a la pista, sinó a tot l’estadi i disparen el cost final més de 600.000 euros per sobre del previst. L’Ajuntament no va autoritzar aquestes canvis i no hi ha constància que es modifiqués el contracte. Però gràcies a aquests canvis la prova es va poder disputar en aquest estadi construït expressament en els aparcaments de Terra Mítica.

Ocupació a temps no va trigar a reclamar que se li paguessin aquests 600.000 euros de més, cosa a la qual l’Ajuntament es va negar, de manera que l’empresa no va trigar a anar als tribunals i plantejar una demanda per “enriquiment injust” de l’Administració . El 2012 el Jutjat del Contenciós-Administratiu nombre 4 d’Alacant va fallar a favor de l’empresa i va condemnar l’Ajuntament a pagar els 600.000 euros més els corresponents interessos, en considerar que aquests canvis eren “tan substancials” que no entraven dins del “risc i ventura “del qual parlava el contracte.

En aquesta primera sentència va ser clau -així ho sosté el govern socialista, el testimoni de l’ex assessor d’Esports durant l’època del PP, Enrique Mur, que era l’encarregat de coordinar l’organització de la Davis, ja que al març de 2009 governaven els populars. Perquè segons la sentència, durant la vista oral Mur “reconèixer” que l’Ajuntament “en tot moment era coneixedor de les modificacions que s’anaven a produir” a l’estadi, “romanent impassible davant l’efectiva execució de les obres”.

Benidorm va recórrer aquesta primera sentència davant el TSJ, argumentant que no va encarregar ni autoritzar aquests canvis, que no els coneixia explícitament encara que l’ex assessor d’Esports digui la contra, que en tot cas ha d’assumir l’empresa pel principi de “risc i ventura” i que no han de carregar a l’Ajuntament els errors de l’organitzadora -la RFET- o “el desconeixement” del contractista.

Però tots aquests arguments no li han servit i haurà de pagar, tot i que encara no se sap quina quantitat exacta, perquè ara cal calcular els interessos que s’han generat en els últims quatre anys i saber a quant pugen les costes.

El TSJ condemna a Benidorm a pagar més de 600.000 euros a una empresa per la construcció de l'estadi de la Copa Davis el 2009
El TSJ condemna a Benidorm a pagar més de 600.000 euros a una empresa per la construcció de l’estadi de la Copa Davis el 2009

 

Más info en: http://lamarinaplaza.com/2015/04/16/el-tsj-condena-a-benidorm-a-pagar-mas-de-600-000-euros-a-una-empresa-por-la-construccion-del-estadio-de-la-copa-davis-en-2009/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *