El vergonyant estat de l’entorn del parc natural de Serra Gelada

Aquest cap de setmana, Compromís-Els Verds han organitzat una ruta per aquest mateix contorn per comprovar in situ la paorosa realitat del principal valor ambiental i paisatgístic de Benidorm i comarca acompanyats pel diari la Marina Plaza.

Aquest diari ha acompanyat els dos regidors del Grup Municipal de la formació ecologista, que han encapçalat un grup de 10 persones per retratar centenars de tones de tot tipus de residus que s’acumulen des de fa anys. Pot trobar-qualsevol cosa: televisions, neveres, prestatgeries, matalassos … De tot, encara que crida molt l’atenció la gran quantitat de carcasses de televisions de tub que s’han tirat a qualsevol racó.

L’entorn de Serra Gelada s’ha convertit en un autèntic abocador i un problema mediambiental de primera magnitud al qual no s’ha volgut enfrontar de veritat cap dels governs de la ciutat. L’estat d’abandó i la falta de vigilància és tan evident que en algunes zones s’han acumulat veritables serralades de residus inerts que han anat dipositant desenes de camions de gran tonatge successius.

Hi ha casos flagrants fins i tot de centenars de tones enterrades en plataformes que després han estat tapades per dissimular en talussos i fins i tot d’invasions de barrancs per guanyar-li una plataforma de terreny privat al domini públic hidràulic, el que hauria d’haver comportat una sanció greu perquè han envaït un llera. Però altres són més incomprensibles, perquè en tot gairebé hauria estat més còmode i fàcil, i igualment gratis, portar l’abocament al Ecoparc perquè es tracta d’elements que són admesos en el mateix.

La realitat és que és impossible determinar quina quantitat de tals abocaments està en sòl privat i quines en terreny públic, però només cal passejar pels mateixos camins del preparc natural per detectar que algunes d’aquestes muntanyes porten anys a la vista de qualsevol passejant, convertint el que hauria de ser en un recurs turístic de primer ordre del municipi en una vergonya per als pocs visitants que ho transiten fent senderisme.

Davant la magnitud de l’escàndol, el portaveu de Compromís, Josep Bigorra, ha assegurat després de concloure la ruta que presentaran la col·lecció fotogràfica d’allò que han vist a la Regidoria de Medi Ambient i de sol·licitar per escrit que es prenguin mesures des de l’Ajuntament de la ciutat , si bé l’edil de l’àrea, José Ramón González de Zárate, ja va anunciar després de retirar 25 tones de runes de la partida de la Lloma que el seu departament no tenia pressupost per fer més al llarg de 2015.

De la mateixa manera, de Zárate va reconèixer que podrien haver-hi més de 4.000 tones repartides per tot el terme municipal, però a la vista de la realitat de l’entorn de Serra Gelada, és bastant probable que la xifra sigui molt superior. L’ordenança mediambiental en vigor, que recull un règim sancionador, no ha dissuadit a tota una legió de tarats mediambientals a títol individual, però també és evident que hi ha abocaments d’empreses d’obres, incapaços de tenir una mínima sensibilitat amb el medi ambient.

El vergonyant estat de l'entorn del parc natural de Serra Gelada
El vergonyant estat de l’entorn del parc natural de Serra Gelada

 

Fuente i més fotos: http://lamarinaplaza.com/2015/08/09/el-vergonzante-estado-del-entorno-del-parque-natural-de-serra-gelada/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *