Any Electoral. La Història de sempre.

Molts ajuntaments de la Marina s’han llançat amb els pressupostos de 2015 a proposar rebaixes i bonificacions de taxes i impostos de cara a l’any electoral que s’acosta. A hores d’ara ningú pot obviar que al maig de 2015 se celebraran les eleccions municipals, a més de les autonòmiques, i molt probablement les generals a finals d’any.

Aquesta és una de les conseqüències d’una forma d’entendre la política que hauria de passar, si no ha passat ja, a millor vida, encara que la majoria dels polítics a l’ús ni tan sols s’han adonat. Utilitzar l’any previ a les eleccions per posar primeres pedres, inaugurar obres o anunciar rebaixes d’impostos, ja no cola. Els veïns, els ciutadans, fins i tot considerats com a electors, han arribat a un nivell de saturació que aquesta sensació està encaminant-se cap a una manifestació d’ira electoral col·lectiva. I si a sobre se senten tractats com el que no són poc abans d’acostar-se a una urna, pitjor.

A més, en la seva major part aquestes baixades d’impostos o són realment engrunes o es tracta de rebaixes nímies sobre increments anteriors desmesurats, encara que en tots ells s’adjunta la lletania que han estat possible gràcies a la bona gestió municipal, al romanent positiu de tresoreria l’any anterior i altres arguments d’aquesta catadura.

El deute viu, és a dir, la que mantenen amb els bancs la majoria dels municipis, ha arribat a un volum la ràtio per habitant no baixa en cap cas dels 545 euros en els principals municipis de la Marina. En realitat, l’únic sanejat és Benissa, el deute, a 31 de desembre de 2013, era de 1.327.000 euros o, el que és el mateix, de 95,2 euros per veí.

A La Nucia cada habitant ha 640, 651 dels ciutadans de la Vila, 698 els de l’Alfàs, 898 els d’Altea i fins 1.613 euros cada benidormer. A la Marina Alta, els de Teulada han 545 euros, 587 els d’Ondara, 748 els de Dénia, 885 els de Pego, 908 els de Xàbia i 1.371 euros els de Calp.

Una bona part dels regidors que ara presumeixen de bona gestió en realitat són presos de les obligacions que els imposen els ministeris d’Economia i Hisenda després d’haver-se acollit a algun o als tres plans de pagament a proveïdors que va impulsar el Govern d’Espanya per acabar amb les factures en els calaixos i la morositat. Els pocs resultats obtinguts després de la borratxera immobiliària, per descomptat, no solen ser fruit de la seva voluntat.

En realitat, la majoria d’aquests ajuntaments estaran econòmicament pitjor el 2015 i 2016 que els dos anys anteriors, fonamentalment perquè se’ls acabarà una de les dues anualitats el termini de carència dels préstecs del segon pla de pagament a proveïdors i han de començar a amortitzar capital, encara que hagin aconseguit rebaixar els interessos que paguen per ells acollint-se a altres mesures del Govern.

A més, a partir del 15 gener 2015 serà obligatòria la factura electrònica per a imports superiors a 5.000 euros i també el compliment de la llei contra la morositat, és a dir, hauran de pagar interessos de demora si triguen més de 30 dies a abonar-les. I en condicions de fer-ho no està pràcticament cap d’aquests ajuntaments.

Més enllà de rebaixes puntuals d’impostos que afecten només a uns pocs, a un sector determinat de l’activitat, o suposen una quantia ridícula, estaria bé que aquests ajuntaments centressin la seva atenció en ajudar a les persones amb més dificultats i li expliquessin clarament a tots els ciutadans del seu municipi quina és la realitat, el pla que els ha portat a anunciar aquestes mesures i la planificació prevista a un parell de legislatures vista.

Anunciar mesures improvisades per poc menys que intentar prendre-li el pèl a la ciutadania uns mesos abans de les eleccions sense saber tan sols si es podran mantenir posteriorment respon a un temps passat que mai més tornarà. I com més aviat s’adonin els responsables públics que ens governen, millor per a tots.

Any Electoral. La Història de sempre.
Any Electoral. La Història de sempre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *