Els 40 treballadors del Pla d’Ocupació porten sense cobrar els seus salaris des del 20 d’abril

Porten des del 20 d’abril treballant en diferents departaments de l’ajuntament però 42 dies després encara no han cobrat el seu salari. Els 40 treballadors del I Pla d’Ocupació que va posar en marxa Benidorm per formar aquests desocupats en diferents tasques a més de oferir-los un salari fix en el temps que estaran treballant per a l’administració.

Els afectats es van dirigir a primera hora d’aquest dilluns al consistori per comprovar per què encara no han rebut el sou que se’ls deu des de fa més d’un mes. I és que per a molts d’ells, aquest salari és l’únic amb què compta la família per subsistir abans les dificultats econòmiques.

El secretari local del Sindicat Professional de Policies Locals i Bombers (SPPLB), Francisco Ángel García, va explicar a aquest diari que el pla d’ocupació es va posar en marxa precisament per ajudar a “les famílies més desafavorides” del municipi que fins i tot van renunciar a cobrar les prestacions per ser aturats de llarga durada o que fins i tot ja no comptaven amb ella.

El Pla d’Ocupació de 2015 es durà a terme fins al 30 de juny i ha donat feina a 26 dones i 14 homes aturats de llarga durada, residents a Benidorm i d’entre 22 i 63 anys d’edat. Aquest es centra en la formació eminentment pràctica, combinada amb sessions de formació específica i complementària. En la formació pràctica, els alumnes desenvolupen tasques en diferents àmbits, ja sigui de manteniment de l’escena urbana en distintes zones de la ciutat, de neteja de les platges o d’atenció al ciutadà.

En total, el pla compta amb un pressupost de 75.000 euros per pagar aquestes beques mensuals de 400 euros per la qual cosa el secretari local del sindicat va indicar que “està pressupostat” i no depèn de cap administració que no sigui la local.

Així, García va presentar un escrit a l’ajuntament per exigir que en “el més aviat possible” s’abonin les miques i endarreriments d’aquests treballadors per part de l’ajuntament. Segons ha pogut saber aquest diari, hores després que es sol·licités aquest pagament de manera immediata, s’hauria fet efectiu per part de l’administració local.

Els 40 treballadors del Pla d'Ocupació porten sense cobrar els seus salaris des del 20 d'abril
Els 40 treballadors del Pla d’Ocupació porten sense cobrar els seus salaris des del 20 d’abril

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/06/01/los-40-trabajadores-del-plan-de-empleo-llevan-sin-cobrar-sus-salarios-desde-el-20-de-abril/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *