Els 8.000 euros per a les festes de Beniardà gairebé provoquen una moció de censura a Benidorm …

El que ha donat de si un conveni de l’Ajuntament de Benidorm amb el de Beniardà segons el qual el primer li lliurava una quantitat econòmica i li aportava mitjans materials per a les festes patronals de la localitat de la muntanya en agraïment a la solidaritat del municipi de Beniardà , on Benidorm és propietari d’un dels més grans aqüífers de la comarca, allà per 1978, quan la localitat menys poblada de la comarca va permetre la perforació de pous que permetessin assegurar el proveïment d’aigua de consum humà de la capital turística valenciana en el futur . L’única condició que va posar fa més de tres dècades Beniardà és que els ajudessin a sufragar les festes patronals, que en els últims anys ha suposat el lliurament de 8.000 euros en metàl·lic.

Però succeeix que, segons el PP, en el pressupost de 2015 no figurava aquesta partida en concret en el capítol 4 de Festes, el que condicionava la concessió de l’ajut. Diversos debats després, el PSPV va presentar una moció fa 15 dies per al pròxim ple instant al govern a què es pagués aquesta quantitat, encara que fos a través d’una modificació pressupostària, moció que ha estat sotmesa al dictamen de la comissió aquest dilluns. L’assumpte ha generat un llarguíssim debat de més d’una hora, que s’ha succeït entre retrets, perquè finalment aparegués una proposta de l’alcalde, Toni Pérez, que també ha elevat al pròxim ple, però que va ser firmada divendres passat, 18 de setembre, en la qual s’aprova el pagament de 8.000 euros a Beniardà per a col·laborar en les seves festes amb càrrec a una partida pressupostària 10 9120 48900.

Clar i català, que un debat que s’haguessin pogut estalviar tots els regidors perquè la moció del dia 7 de setembre ja no tenia sentit en tant que estava resolta amb la proposta d’alcaldia per pagar la subvenció, ha generat tal grau d’indignació entre els regidors de l’oposició que tots ells han abandonat el saló del plens on tenia lloc la comissió informativa en senyal de protesta, no sense que abans un dels portaveus de l’oposició advertís que “per aquest camí, poc durarà aquest govern”.

El portaveu socialista, Rubén Martínez, ha assegurat que s’han sentit “enganyats” pel govern local per haver amagat durant més d’una hora que el pagament a Beniardà estava resolt, tot i que, pel que sembla, molts dels edils, o tots, desconeixien que l’alcalde, absent per paternitat, hagués signat aquesta proposta al ple de divendres passat que, d’haver-la conegut, els hauria estalviat una xafogor.

“Ha estat una falta de respecte”, ha assegurat el portaveu de Ciutadans, Rafael Gasent, un dels que més indignats ha sortit de la sala de plens, on ja portaven cinc hores en les comissions informatives. El de Compromís, Josep Bigorra, l’ha cenyit a una “falta de consideració”.

Tot i que és cert que el govern local, per intenció o desconeixement, o sigui, deliberada o no intencionadament, ha tractat en les comissions d’aquest dilluns a tota l’oposició d’una forma poc raonable, fent-la passar per la pedra d’un debat estèril, més encara si es té en compte la debilitat numèrica d’aquest govern, no ho és menys que en altres ocasions ha estat l’oposició, tant en les comissions com en els plens celebrats fins avui, que s’ha fet perdre el temps a si mateixa, a l’ govern, als ciutadans i als periodistes amb algunes propostes absurdes o debats estèrils sense més propòsit d’intentar ridiculitzar o deixar en evidència a l’altra part.

Allargar les comissions i els plens sense sentit té aquestes coses, que l’ambient es va caldejant, la crispació i el enconament s’aguditza, i acaben saltant espurnes per assumptes menors, com és que regidors que sense règim de dedicació de cap tipus percebin 374, 20 euros (i aquest dilluns, a més, ha tingut lloc una Comissió Especial de Comptes) creguin que els han fet perdre el temps o els han pres el pèl. Encara que sembla que no hi ha manera que a Benidorm, els edils, tots, els del govern i l’oposició, puguin afectar-se i sobreactuar el just per al cas.

Els 8.000 euros per a les festes de Beniardà gairebé provoquen una moció de censura a Benidorm ...
Els 8.000 euros per a les festes de Beniardà gairebé provoquen una moció de censura a Benidorm …

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/09/21/los-8-000-euros-de-las-fiestas-de-beniarda-casi-provocan-una-mocion-de-censura-en-benidorm/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *