Els afectats pel soroll donen termini l’alcalde fins a finals de novembre per frenar el problema

“Fins a finals de novembre”. Aquest és el “termini prudent” que la Plataforma d’Afectats pel Soroll ha donat l’alcalde, Agustín Navarro, per frenar la contaminació acústica en diverses zones d’oci de la ciutat. Un problema que, segons els veïns, té una solució “senzilla”: “aplicar la Llei” autonòmica i “les ordenances municipals”. Així ho van traslladar a l’alcalde la setmana passada, en una reunió de dues hores “amb moments de força tensió” i on hi va haver un “estira i arronsa”, segons ha indicat la Plataforma en un comunicat, en què també ha incidit que l’actual situació “no pot continuar”.

Per als afectats és indispensable que s’apliqui rigorosament la Llei de Protecció contra la Contaminació Acústica, dictada per la Generalitat el 2002 i que marca, entre altres coses, els nivells màxims de soroll que pot haver-hi en els locals d’oci en funció de la seva activitat, les sancions a aplicar si no compleixen o la retirada de llicències en casos de reincidència. Uns articles que la Plataforma va lliurar a l’alcalde ia la resta de representants públics presents a la reunió.

Segons els veïns, l’alcalde ha expressat “la seva voluntat” de fer complir la llei i les ordenances, tot i que ha reconegut que el problema dels sorolls té “difícil solució”. I atenent a aquesta voluntat, els afectats han decidit esperar fins a finals de novembre. Si per llavors “aquesta voluntat” no s’ha convertit en fet la Plataforma utilitzarà “els temps i el procediment que consideri més oportú en dret per fer complir la llei i les ordenances”. O el que és el mateix, si transcorregut un mes el problema segueix igual emprendran les mesures legals que considerin. Perquè, com assenyala el seu comunicat, la Plataforma “va molt seriosament” i sabrà jugar amb els temps “si se’ns toreja”.

Però el govern local espera que la sang no arribi al riu i que aquest assumpte es pugui reconduir i resoldre de la millor manera possible. Per a això, segons el regidor de Seguretat Ciutadana, José Marcet, s’estan mantenint reunions amb els afectats i amb els empresaris de l’oci per a “unir postures” i “arribar a una solució consensuada que mantingui el nostre model turístic”. L’última d’aquestes reunions ha estat amb Ociobal​​, l’associació que aglutina la majoria d’empresaris de l’oci nocturn de Benidorm.

“Estem treballant amb responsabilitat” per “millorar la convivència i recuperar l’equilibri entre descans i diversió”, ha apuntat Marcet abans de felicitar la Policia Local per “la gran feina que estan fent”. I és que, segons ha insistit, la normativa municipal actual és més restrictiva que la de fa anys, que l’Ajuntament no està mirant cap a un altre costat, que s’han adoptat mesures per reduir els sorolls i que s’està actuant a través d’inspeccions.

Les mateixes fonts han remarcat que l’Ajuntament “farà complir la llei” i han matisat que “si en algun moment hi ha hagut màniga ampla, ja no hi haurà flexibilitat”.

Marcet ha afirmat que “és la nostra obligació mirar per l’interès del conjunt de la ciutat” i ha recordat que “són milers de llocs de treball dels que dóna l’oci nocturn a la nostra ciutat. Estem prenent nota i analitzant totes les propostes aportades pels veïns i traslladant al col · lectiu empresarial juntament amb les pròpies de l’Ajuntament per millorar la convivència “.

També els veïns s’han referit als llocs de treball per deixar constància “rotunda” que la Plataforma “no pretén, ni pretendrà en cap moment res que pugui perjudicar el teixit empresarial de la ciutat i la pèrdua d’ocupació”.

Això sí, mentre es busquen solucions, l’alcalde no deixa de demanar “una regulació específica” per a Benidorm “per ser municipi turístic”, en la qual s’estableixin horaris més amplis per als establiments atenent a la “singularitat” de la ciutat però permetent una conciliació entre l’oci i el descans.

Aquest nou episodi entre veïns, administració i empresaris arriba després d’un estiu una mica tens, en què fins i tot la Conselleria de Governació va posar els seus ulls a Benidorm, assegurant que anava a reforçar les inspeccions i vigilància sobre la ciutat.

Els afectats pel soroll donen termini l'alcalde fins a finals de novembre per frenar el problema
Els afectats pel soroll donen termini l’alcalde fins a finals de novembre per frenar el problema

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *