Els bars, restaurants, locals d’oci i comerços fan front comú contra el ‘tot inclòs’ en hotels

Els bars, restaurants, cafeteries, locals d’oci i comerços han fet un front comú contra el ‘tot inclòs’ als hotels, que han escenificat en una roda de premsa conjunta oferta pels presidents de ABRECA, Javier del Castillo; Ociobal, Víctor Navarro; i Aico, Raúl Parra. Un front en el qual, pel que sembla, aviat es podria veure també als apartaments turístics i als càmpings.

Aquesta compareixença arriba dies després que el portaveu del PSOE, Rubén Martínez, anunciés que el seu grup portarà a ple una moció perquè la corporació es posicioni contra el ‘tot inclòs’ que permet als clients d’alguns hotels consumir menjar, beguda i oci al mateix establiment de forma gratuïta. Una cosa que segons el parer dels socialistes perjudica el consum en la resta de sectors. I a més “perjudica la imatge de Benidorm”, segons ABRECA, Ociobal ​​i Aico.

Des d’aquestes tres associacions estimen que el 33% de l’oferta d’allotjament opera amb aquest règim i que es tracta d ‘”una exigència dels operadors turístics”. Mentrestant, des de la patronal Hosbec assenyalen que només representa el 20%, unes 8.000 llits, que es tracta d’un ‘tot inclòs’ “descafeïnat” -ja que inclou restriccions horàries o d’activitats per exemple-, i que la seva incidència és mínima ja que durant el mes d’agost hi ha diàriament 300.000 persones a Benidorm.

En el que sí coincideixen totes les associacions empresarials és en què no es pot prohibir, sancionar, limitar, ni gravar els hotels que implantin el ‘tot inclòs’. De fet, Del Castillo, Navarro i Parra han reconegut que el “problema” té “una solució molt difícil” i han deixat clar que el seu “no és una estirada d’orelles” als hotels sinó “una mà estesa” per “buscar alternatives “a aquest model turístic, amb reunions directes amb Hosbec i en el si de la Fundació, on les tres entitats volen tenir més pes i poder de decisió sobre les campanyes de promoció com a patrons col·laboradors. Una condició que els obliga a aportar quantitats molt inferiors a les que lliuren els dos patrons fundacionals: Ajuntament i Hosbec.

El primer per buscar i plantejar alternatives, segons el president de ABRECA, és tenir clar “quin turisme” es vol per a Benidorm ia “quin tipus de client” es vol caçar, si al de fa unes dècades -amb més varietat internacional i més poder adquisitiu- o al d’ara, “de perfil més baix” i amb menys diners per gastar.

Fins a la data no està quantificat l’impacte que ha pogut tenir el ‘tot inclòs’ sobre la resta de sectors, encara que des de les tres associacions han assenyalat que sí “ha frenat la inversió” comercial o hostalera a causa del tipus de client que es decanta per aquest règim. Des Hosbec, per la seva banda, van assenyalar la setmana passada que els clients de ‘tot inclòs’ també consumeixen a la ciutat, malgrat tot, i d’aquí que els locals situats al costat dels hotels que ofereixen aquest règim “funcionin perfectament”.

De moment no hi ha data per a aquesta possible reunió amb Hosbec i / o amb la Fundació, encara que pot que aquesta es produeixi després del ple de final de mes l’Ajuntament. Un ple en el qual ABRECA, Aico i Ociobal ​​espera que tots els grups secundin la moció del PSOE, perquè “seria un gran pas” que tota la corporació “donés el seu suport” a la reivindicació d’aquestes tres associacions.

aico-abreca-y-ociobal

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/07/13/los-bares-restaurantes-locales-de-ocio-y-comercios-hacen-frente-comun-contra-el-todo-incluido-en-hoteles/

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *