Els condemnats amb penes substituïdes per Treballs en Benefici de la Comunitat hauran de netejar barrancs

El regidor de Medi Ambient, José Ramón González de Zárate assegura que en els últims anys s’havia deixat sense personal a la Secció de Neteja de Serveis Tècnics

El govern local de Benidorm ha decidit que la totalitat dels condemnats a penes inferiors a dos anys per la comissió de determinats delictes que són substituïts per Treballs en Benefici de la Comunitat es dediquin a la neteja dels barrancs urbans, zones i camins rurals del municipi de cara a l’esperada temporada de pluges de la tardor vinent. El regidor de Medi Ambient, José Ramón González de Zárate, ha assegurat que la mesura ja se li ha sol·licitat al Servei de Gestió de Penes i Mesures Alternatives d’Alacant.

Fins ara, la majoria d’aquests penats es dedicaven a tasques d’oficina i De Zárate ja ha confirmat que dos d’ells ja s’han incorporat a les tasques de neteja per actuar a la part alta del barranc de l’Aigüera.

No obstant això, aquests empleats accidentals han d’anar sempre “acompanyades de treballadors municipals o de personal de les concessionàries”, i limitar-se a tasques manuals de recollida de residus o restes de poda per al seu posterior trasllat a l’abocador perquè no poden utilitzar maquinària de cap tipus. A partir del setembre sis penats que inicien els seus Treballs en Benefici de la Comunitat també seran destinats a la mateixa tasca; ia l’octubre, si cal, ho faran altres sis.

L’edil ha ha criticat que en la Secció de Neteja de Serveis Tècnics només compta amb un capatàs, enfront dels 12 o 14 treballadors que conformaven aquesta brigada abans de setembre de 2009, és a dir, quan es va produir la moció de censura que va desallotjar al PP del govern.

El també portaveu del govern local ha assegurat que no només la Secció de Neteja ha anat perdent personal en els últims anys, sinó que la situació s’ha generalitzat entre la plantilla de Serveis Tècnics, del que ha acusat el govern anterior per, entre d’altres coses, haver deixat “un sol paleta per arreglar totes les rajoles, vorades o escocells destrossats de Benidorm” tot i que es van convocar places per a Serveis Tècnics.

Segons les seves declaracions, en la pràctica en comptes de produir-se un increment de la plantilla, una gran part dels treballadors que van aconseguir plaça com a paleta estan en un despatx perquè han estat derivats a altres departaments com Hisenda, Personal o Biblioteques.

Els condemnats amb penes substituïdes per Treballs en Benefici de la Comunitat hauran de netejar barrancs
Els condemnats amb penes substituïdes per Treballs en Benefici de la Comunitat hauran de netejar barrancs

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/08/13/los-condenados-con-penas-sustituidas-por-trabajos-en-beneficio-de-la-comunidad-tendran-que-limpiar-barrancos/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *