Els creadors de ‘Bikini’ preparen un documental sobre ‘Benidorm, Benidorm’

El curt ‘Bikini. Una història real ‘va ser el principi i l’exalcalde Pere Saragossa el protagonista. Ara, i aprofitant la figura de l’impulsor de l’actual model de Benidorm, els productors de la cinta que explica en clau d’humor el seu viatge al Pardo per reclamar l’ús del biquini a la ciutat preparen un projecte més ambiciós: un documental anomenat ‘Benidorm, benidorm ‘que recorrerà els canvis més importants en la història del municipi.

El projecte de la productora Nakamura Films ha estat presentat aquest dimecres pel productor del curtmetratge, Jordi Llorca, i el director del mateix, Óscar Bernàcer. El “ambiciós” documental, el qual ja van anunciar durant el rodatge del curt que podria ser el següent pas, oferirà un recorregut pel canvi que ha patit la ciutat a través del desenvolupament del model socioeconòmic i de qui va ser el seu màxim valedor, Pedro Zaragoza .

‘Benidorm, Benidorm’ utilitzarà l’entrevista com a vehicle principal passant del cercle íntim de Pere Saragossa al paisanatge anònim de Benidorm per arribar a personatges coneguts de la política, la societat i la cultura que ajudaran a pintar el retrat d’un home, la seva ciutat i la seva època. El documental utilitzarà un llenguatge àgil i directe capaç de relacionar personalitats com Franco, Salvador Allende o Julio Iglesias. Recorrerà la història d’Espanya i Europa des dels anys 20 fins als 80, reflectint els canvis polítics, socials i tecnològics.

La música serà un altre dels pilars en els quals se sustentarà la narració. La banda sonora d’Espanya està vinculada a Benidorm a través del Festival de la Cançó que tants anys va estar en marxa i que es va convertir en un referent per talents emergents, i les cançons són símbol d’una època.

En aquest documental també hi haurà molts viatges narratius, ja que la vida de Pere Saragossa va estar plena de grans viatges per tot el món donant a conèixer el seu municipi com a destinació de vacances als potencials turistes. Entra les possibles localitzacions del documental destaca la visita a Kaamasmuka (Finlàndia), lloc de procedència de la família lapona que Pere Saragossa va contractar per promocionar Benidorm. De la mateixa manera, visitaran Estocolm, Londres o Vinya del Mar a Xile.

La producció es troba en la fase d’investigació, sent de febrer a juliol de 2015 la fase de rodatge. Nakamura Films té marcat el mes de desembre de 2015 com a data d’estrena.

La idea ja està en mans de l’alcalde, Agustín Navarro i el regidor de Cultura, Conrado Hernández, a més de la responsable de la FilmOffice de Benidorm. El pressupost ascendeix a 239.000 euros, dels quals l’Institut de Cinematografia i les Arts Audiovisuals (ICAA) aportarà 57.000 euros. També s’han compromès a participar Culturarts, ETB, RTVE i diverses institucions més que Navarro ha mostrat el suport del consistori a aquesta iniciativa, que es concretarà en els pressupostos de 2015.

Els creadors de 'Bikini' preparen un documental sobre 'Benidorm, Benidorm'
Els creadors de ‘Bikini’ preparen un documental sobre ‘Benidorm, Benidorm’

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *