Els hotelers titllen d ‘”irresponsable” el Govern per les condicions de l’Imserso per a l’any vinent

Hosbec, la representació valenciana de la Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments Turístics (Cehat), ha fet seva la declaració pública de la patronal hotelera espanyola que suposa una dura crítica al disseny del nou Programa de Turisme Social per a Persones Majors i Manteniment de l’Ocupació a Zones Turístiques, el conegut com a Programa Imserso de vacances, per “excloure deliberadament als hotels de tres estrelles que han estat els que han suportat històricament el programa”, segons Toni Major, president d’Hosbec.

Mentre la Cehat ha titllat el Govern de “irresponsable”, Major ha recordat que “aquests hotels són representatius del turisme de vacances espanyol, en el seu segment estàndard, amb una immillorable relació qualitat-preu”. I ha afegit que el seu esforç inversor ha estat tan gran que “és incomprensible com un funcionari a Madrid decideix unilateralment penalitzar la seva presència al programa”. Així que Hosbec ha decidit remetre a l’Imserso imatges reals del servei i del producte dels hotels de tres estrelles que treballen en el programa, perquè puguin avaluar de nou la conveniència de la seva penalització, ja que en el nou concurs, el termini de presentació de propostes conclou el 17 de març, es premia la candidatura que ofereixi un major nombre de places en hotels de quatre estrelles.

En el seu comunicat, Cehat recorda que “la preocupació entre els hotelers és palpable, ja que molts d’ells tenen tota la seva plantilla laboral d’hivern garantida”. A més, assegura que els preus porten ja congelats tres anys i que “els hotels primats en aquest disseny hauran de treballar a menys de 20 euros per persona i dia en pensió completa, xifres que estan fora del mercat i que generen quantioses pèrdues al sector hoteler “. “Per la mateixa raó, podria haver-se prevalgut l’oferta hotelera de cinc estrelles perquè treballi a 20 euros, o els creuers perquè l’ocupació es mantingui en els paradisos fiscals on resideixen les principals navilieres. És una irresponsabilitat “, ha dit el seu president, Juan Molas.

Des Cehat, que agrupa 14.000 establiments i 1,5 milions de places hoteleres agrupades en 64 associacions, recorden que “l’Estat ingressa 1,50 euros per cada euro que inverteix en el programa, les empreses de transport milloren les seves facturacions i ara es veuran més beneficiades per un petroli a la baixa “, però també que no renuncien a millorar la retribució als hotels cobrant als usuaris dels paquets de l’Imserso entre 7 i 14 euros.

El programa de vacances per a majors ha ofert per a la pròxima campanya 938.000 places, de les quals 188.000 es reserven per a la Comunitat Valenciana, amb una inversió de 69,5 milions d’euros. Les condicions és que s’ha de produir la contractació o manteniment de 1.000 llocs de treball nets per cada 7.500 estades diàries i per al cas valencià els paquets van des dels 166,03 euros per vuit dies i set nits en temporada baixa fins als 365,40 que costen 15 dies en temporada alta.

Els hotelers titllen d '"irresponsable" el Govern per les condicions de l'Imserso per a l'any vinent
Els hotelers titllen d ‘”irresponsable” el Govern per les condicions de l’Imserso per a l’any vinent

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/03/06/los-hoteleros-tachan-de-irresponsable-al-gobierno-por-las-condiciones-del-imserso-para-el-ano-que-viene/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *