Els liberals defugen donar suport al pressupost a pocs dies del ple

A pocs dies del ple de pressupostos, els seus socis de govern, els liberals de Gema Amor, han eludit donar suport obertament els comptes i la Relació de Llocs de Treball (RLT) que recull tot l’organigrama de la plantilla municipal.

En comissió informativa, el pas previ al ple, els dos regidors d’Amor, Vicente Juan Ivorra i Miguel Llorca, s’han donat “per assabentats” del pressupost igual que l’oposició, en lloc de votar a favor com han fet els socialistes. Una decisió que ha agafat “per sorpresa” al PSPV i que torna a reobrir el debat sobre la continuïtat del pacte de govern una setmana després que l’ambient tornés a enrarir a compte de l’expedient urbanístic contra un edifici de la primera línia de Llevant iniciat per l’alcalde, Agustín Navarro, i tancat fa tot just uns dies.

Hores després d’aquest “per assabentats” dels liberals, Amor -que no ha estat present en les comissions- ha assegurat que el vot dels seus es deu al fet que no han tingut temps suficient per a estudiar les bases d’execució del pressupost. I d’aquí que hagin decidit no mullar-se. Segons Amor, els socialistes els van donar aquestes bases “a última hora i corre-cuita”, al mateix temps que a l’oposició i després de reclamar-dijous. Des del PSPV remarquen que van tenir aquestes bases al mateix temps que tots, inclosos el mateix alcalde i l’edil d’Hisenda, Natalia Guijarro.

La líder liberal ha reconegut que en principi, ia falta d’estudiar detingudament les bases, estan d’acord amb les línies mestres del pressupost, o almenys no hi ha res que els grinyoli. Cosa lògica, d’altra banda, si es té en compte que els socialistes han inclòs en els comptes tot el que li han demanat Amor i els seus regidors, des inversions fins més diners per a la Fundació Visit Benidorm.

Diferent és el cas de la RLT. Amor ha explicat que el seu grup no està d’acord amb el document i que així l’hi van traslladar als socialistes en el seu moment. Després, segons la liberal, “no poden fer-se els sorpresos” sobre això.

Fonts socialistes han indicat que està previst que aquest dimarts hagi una reunió a primera hora entre l’alcalde i Amor per aclarir quin problema hi ha amb el pressupost, si és que n’hi ha. Una reunió que Amor ha assegurat desconèixer i que de celebrar-seria el moment ideal perquè la liberal li expliqui a Navarro el perquè de la seva “per assabentats” en comissió. I és que aquest dilluns, els socialistes seguien sense saber els motius dels liberals per no votar a favor dels pressupostos en comissió, ja que ni Amor, ni Ivorra, ni Llorca els han dit res de bases d’execució, de manca de temps o de la RLT.

A l’espera d’aquestes explicacions, Navarro sí que ha deixat clar que “no hi ha excuses” perquè els liberals no donin suport al pressupost. Entre altres coses, perquè totes les seves peticions estan incorporades i ha lliscat que al seu parer la postura dels liberals respon a la seva intenció de “marcar distàncies” amb el PSPV de cara a les eleccions. En qualsevol cas ha insistit en el risc que comporta que el pressupost no s’aprovi, ja que gran part de les inversions previstes i anunciades als veïns “podrien endarrerir o no arribar”.

Tot indica que la reunió d’aquest dimarts pot ser clau per a la continuïtat del pacte de govern, encara que en l’ànim de Navarro està el que la seva aliança amb Amor arribi fins al final de la legislatura. Això sí, l’alcalde ha subratllat que no li han agradat “les formes” que han emprat Amor i els seus, ja que no han comunicat als seus companys de govern que no anaven a recolzar els comptes.

El que sí que ha confirmat l’alcalde és que sigui quina sigui la posició dels liberals respecte als comptes, no va a retardar el ple de pressupostos i que es convocarà aquest dimarts per divendres o dilluns.

Els liberals defugen donar suport al pressupost a pocs dies del ple
Els liberals defugen donar suport al pressupost a pocs dies del ple

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/02/09/los-liberales-rehuyen-apoyar-el-presupuesto-a-pocos-dias-del-pleno/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *