Finestrat suma una multinacional més al seu polígon, mentre el de Benidorm no arrenca

El polígon industrial i comercial de la Cala de Finestrat segueix sumant empreses. L’última a assentar ha estat Media Markt, que obrirà les portes abans de l’estiu, segons ha avançat l’Ajuntament. La de Finestrat serà la botiga número 75 a Espanya de la companyia, líder en nacional en la distribució electrònica de consum, i suposarà la creació de 70 llocs de treball. Però a més, l’aterratge de Media Markt suposarà una nova font d’ingressos per a les arques municipals. De fet, només la llicència d’obra per construir l’establiment implica més de 30.000 euros, als quals durant els pròxims anys es sumarà l’IBI.

Amb aquesta són ja més d’un centenar les empreses que s’han assentat en aquest polígon, una part important de caràcter comarcal però també companyies nacionals i internacionals. I a totes elles cal sumar el centre comercial i els seus 78 botigues.

Amb aquests números sobre la taula, el de Finestrat s’ha convertit en el bulevard comercial de referència a la Marina Baixa 15 anys després que obrís les seves portes el centre comercial La Marina i 25 des que ho fes Carrefour -anteriorment anomenat Continent-. A la vista del creixement progressiu que ha experimentat des de llavors i amb el desembarcament de les últimes companyies l’Ajuntament ho dóna ja per “consolidat”, segons ha indicat el portaveu del govern local, Juan Francisco Pérez.

Una cosa a la que sens dubte ha contribuït el que Benidorm es dormís en els llorers. Perquè mentre Finestrat ha anat fent la seva marxa, la capital turística no ha aconseguit tirar endavant el seu propi polígon industrial i comercial, que porta molts anys encallat.

L’últim problema amb què s’ha topat Benidorm són els accessos a la zona, un handicap que Finestrat va aconseguir resoldre amb rapidesa gestionant l’assumpte amb el Ministeri de Foment i implicant als empresaris locals, que han finançat part del nou accés al polígon. Un nou accés que ha estat “clau”, segons Pérez, perquè Media Markt es decantés per Finestrat i també perquè altres grans empreses ja hagin mostrat el seu interès per instarlarse a la zona.

Això sí, Benidorm creu ara veure la llum al final del túnel, ja que les negociacions amb la multinacional que vol construir un centre comercial al polígon, Unibail Rodamco, està disposada a finançar una part important de la rotonda que resoldria els accessos. Així seguiria la mateixa fórmula que va fer servir fa una mica més d’un any Finestrat.

Finestrat suma una multinacional més al seu polígon, mentre el de Benidorm no arrenca
Finestrat suma una multinacional més al seu polígon, mentre el de Benidorm no arrenca

 

Fuente http://lamarinaplaza.com/2015/02/03/finestrat-suma-una-multinacional-mas-a-su-poligono-mientras-el-de-benidorm-no-arranca/

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *