Gairebé 1.400 persones aniran a les candidatures municipals de la comarca

Mai s’han preguntat quanta gent es presenta a les eleccions perquè hi hagi tantes candidatura? Doncs a La Marina Baixa ni més ni menys que, per a ser exactes, 1.387 persones en les diferents candidatures que concorren en cada municipi, comptant fins i tot als que figuren com a suplents. Més que mai, ja que l’aparició de nous partits i la creació d’agrupacions d’electors ha elevat la xifra fins a un extrem que serà difícil de superar. En total, hi haurà per triar, depèn d’on cadascú voti, set partits d’àmbit supramunicipal, les candidatures impulsades per Podem en els seus diferents noms (Sí es pot, Canviem entre tots, etc.), sis partits estrictament locals i dues agrupacions de electors.

Quant a gent a les llistes, el municipi que s’emporta la palma és Benidorm, amb 275 persones en els seus 10 candidatures, si bé és l’únic municipi de la comarca que supera els 50.000 habitants i compta amb 25 edils, el mínim de noms que han hagut de incloure en el seu llistat PSPV, PP, Liberals de Benidorm, UPyD, Ciutadans, Ciutadans per Benidorm, EUPV, Compromís-Els Verds i els dos partits que han sorgit des de les assemblees de Podem: Canviem entre Tots i Sí es pot.

També s’han presentat 10 llistes a la Vila Joiosa, que sumen 240 candidats, i encara que la capital de la comarca té menys de la meitat de població que Benidorm, en el seu ple hi ha 21 regidors. I ha hagut alguna sorpresa perquè als quatre grups que tenen representació al consistori s’han unit Compromís, UPyD, Ciutadans i, atenció, dos partits també separats de Podem: Si és Pot la Vila i guanyem la Vila, a més d’una aparició per sorpresa d’última hora: Els Verds.

A Altea i l’Alfàs del Pi es presenten set candidatures, que sumen 163 i 162 persones, respectivament. Ambdues tenen alguna coincidència, com és la presència d’un partit local: Cipal a la primera i Ciutadans per l’Alfàs a la segona, els dos amb representació, així com l’aparició de candidatures provinents de les assemblees de Podem: Altea AMB trellat i Canviem entre tots. També en ambdós es presenta EUPV i UPyD, encara que el Ciutadans d’Albert Rivera només concorre en l’Alfàs. Com només ho fa Compromís únicament a Altea, que proposa una llista on incorpora cinc independents.

La gran sorpresa ha estat la Nucia. El PP de Bernabé Cano governa amb una aclaparadora majoria absoluta (té 13 regidors dels 17 regidors), però això no ha estat obstacle (o ha succeït precisament per això) perquè hagin aparegut fins a 7 candidatures. A més dels populars, socialistes i Ciutadans, que ara tenen regidors, s’ha presentat Compromís (amb 9 independents a les seves files), UPyD, EUPV i fins Els Verds. En total, 159 persones aspiren a ser elegibles.

Cinc partits s’han presentat en dues localitats de poc més de 7.000 habitants, com Finestrat i Callosa d’En Sarrià, amb 72 i 78 candidats, respectivament. En ambdós coincideix que es presenta el PP, que té les alcaldies, PSPV, UPyD i Compromís, però mentre a Finestrat concorre Si és Pot Finestrat, a Callosa ho fa Ciutadans en el que sembla ser una clara escissió dels populars. A Polop, el ple reuneix també a 11 edils, a més del PSPV i el PP, Compromís s’ha unit a Gent de Polop, que ara té dos regidors, es torna a presentar Alternativa Independent per Polop i, a més, per sorpresa també Els Verds .

De la resta de municipis, cal destacar que només es presenten candidats del PP i del PSPV, tot i que els ciutadans trien 5 regidors amb una llista oberta, a Guadalest, Benifato i Beniardà, a més de a Bolulla i Benimantell. Cal destacar l’aparició a Orxeta d’una candidatura dels Verds per competir amb els dos grans partits i d’una agrupació d’electors a Sella i Tàrbena.

papeletas-electorales596

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/04/22/casi-1-400-personas-iran-en-las-candidaturas-municipales-de-la-comarca/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *