Hosbec reclama més infraestructures per a Benidorm i La Marina després de la seva reunió amb Montoro

La patronal hotelera Hosbec ha tornat a posar les seves reivindicacions sobre la taula. Aquesta vegada ha estat després d’una reunió amb el ministre d’Hisenda, Cristobal Montoro, a la qual han acudit representants del sector turístic i el president de la Generalitat, Alberto Fabra. L’associació empresarial reclama més infraestructures i millors comunicacions per Benidorm i la Marina en considerar que no es produeix retorn entre el que genera l’activitat turística i les inversions que es realitzen de mans del Govern central.

El turisme a la Comunitat Valenciana representa el 13% del PIB, de manera que, en paraules de la patronal hotelera, es converteix en un dels sectors “més importants” i que “millor comportament i estabilitat ha demostrat durant els últims anys”.

El president de la patronal hotelera i vicepresident de Copera Alacant, Toni Major, ha indicat que el sector ha demostrat “la seva solidesa i la seva consolidació en l’economia espanyola, de manera que qualsevol inversió en el mateix gaudirà d’un retorn automàtic. Així, les reivindicacions que porten anys fent les qualifiquen com “deute històric” que l’Estat té amb el sector i, especialment, amb Benidorm i la Costa Blanca per la seva contribució.

I una d’aquestes reclamacions històriques és la de la millorar el finançament dels municipis turístics, “assignatura pendent i que no s’ha compensat ni pal·liat amb una inversió estatal directa en aquests municipis per a la posada al dia i actualització de l’escena urbana, entre altres necessitats “. En això entren també millors infraestructures de comunicació, especialment les relatives als accessos aeroportuaris i els enllaços ferroviaris per la costa que no existeixen en el cas de la província d’Alacant.

“El Govern ha de tenir present l’alta taxa de retorn que aquestes inversions produeixen en els comptes públics, davant d’altres que són generalment deficitàries”, ha afegit Major. Tenint en compte aquests criteris, s’hauria de replantejar una actuació urgent per a la zona de Benidorm i les Marines, les infraestructures de transport “són les mateixes que fa 40 anys, excepte el desdoblament de la carretera nacional al seu pas per Benidorm finalitzat l’any passat “. A aquesta zona, que és turísticament imprescindible per a Espanya, “només es pot arribar per una via moderna a través de l’AP7 a la qual portem 50 anys pagant”.

Els empresaris hotelers d’aquesta zona, que engloba el tercer municipi espanyol a pernoctacions hoteleres per darrere de Madrid i Barcelona, no renuncien tampoc a tenir una connexió directa d’AVE per donar servei al nord de la província, a una connexió per autovia moderna i gratuïta ia unes inversions públiques “que mereixem per la nostra aportació al PIB ia l’ocupació”, ha apuntat Toni Major.

Amb tot, des de la patronal hotelera indicar que, davant l’any electoral a la vista, ja estan treballant en l’elaboració dels programes amb les necessitats del sector, en els seus diferents nivells (municipals, autonòmics i nacionals) per traslladar-los a les diferents formacions polítiques.

Hosbec reclama més infraestructures per a Benidorm i La Marina després de la seva reunió amb Montoro
Hosbec reclama més infraestructures per a Benidorm i La Marina després de la seva reunió amb Montoro

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/02/02/hosbec-reclama-mas-infraestructuras-para-benidorm-y-la-marina-tras-su-reunion-con-montoro/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *