III Jornades de l’arròs de #Benidorm – 13 al 19 d’octubre

Les III jornades de l’Arròs de Benidorm han tret les seves arrels més marineres. Els 18 restaurants que participaran aquest any a les jornades faran servir per als seus plats productes relacionats amb el mar que també ha estat protagonista en la presentació d’aquest esdeveniment que tindrà lloc del 13 al 19 d’octubre.

El Club Nàutic de la ciutat ha estat el protagonista del tret de sortida per a les jornades on el mestre de cerimònies ha estat, en aquesta ocasió, el padrí del Benidorm Gastronòmic 2014, Vicente Llorca “el Vitorino ‘, que ha realitzat un’ showcooking ‘elaborant un arròs amb calamar amb l’ajuda de Trini Mas, del restaurant Mal Pas.

A més, la presentació ha comptat amb la presència de Vicente Martínez Rostoll, un pescador de Benidorm que ha estat apedaçant unes xarxes. La fusió de tradició, esports nàutics, turisme i gastronomia s’ha completat en aquesta posada en escena amb la participació en l’acte dels membres de l’escola de Vela Lleugera i escola de rem.

La regidora de Turisme, Gema Amor, ha assenyalat que “presentem les terceres jornades dels arrossos tornant als nostres orígens, en lloc tan nostre com el port on són les nostres arrels marineres”.

Aquest any seran 18 els que demostrin la seva mestria davant els fogons amb un dels plats estrella de la gastronomia autòctona. Entre les varietats que posaran sobre la taula es podrà provar diferents arrossos secs, melosos i caldosos, com el de llampuga amb carbassa, bacallà i coliflor, seitons i espinacs, ‘fesols i naps’, sípia i carxofes, ratlla i pop, entre d’altres , al preu de 20 euros el menú.

Els restaurants que participen aquesta edició són Belvedere, Club Nàutic Benidorm, Condal, El Barranc, El Mesón, Esturió, Jardí Mediterrani, Braseria Aurrerá, la Cava Aragonesa, La Cuina de Ponent, La Família, La Marina, La Tapería, Le Sol, Malpas, Posada del Mar, Rias Baixas, Taverna Tamboril.

Les jornades més tindran el seu vessant solidari ja que diumenge 19 oferiran una degustació d’arrossos a benefici de Anemone. A més, el dilluns 13 d’octubre, sis dels restaurants participants oferiran també una degustació dels seus arrossos “per donar la benvinguda” als turistes del creuer ‘Amadea’, segons va explicar Amor. L’arròs també va ser protagonista el 9 d’Octubre amb una degustació d’arrossos a benefici de la Comissió de Festes Majors Patronals a la Fira de Productes Típics.

Les III Jornades de l’Arròs són una iniciativa de la Regidoria de Turisme i la Fundació Visit Benidorm, en col · laboració amb ABRECA-Cobreca, i amb elles es pretén donar un impuls al turisme gastronòmic que se suma a l’oferta turística complementària de la nostra destinació. Amor ha destacat que amb aquestes jornades “posem el fermall d’or al Benidorm Gastronòmic de 2014, que ha estat l’any en què els professionals de la restauració han demostrat més implicació, qualitat, excel · lència, afecte, tradició i innovació”.

El president de ABRECA-Cobreca, Javier del Castillo, ha assenyalat que a través d’aquestes jornades “seguim promocionant la gran gastronomia que tenim oferint la millor qualitat i els millors productes”. A l’acte de presentació al Club Nàutic de Benidorm han assistit, a més de nombrosos membres de la corporació municipal, una nodrida representació de hostalers que col · laboren amb la iniciativa, així com representants del sector turístic de la ciutat, com el president d’Hosbec, Toni major, el president del Club Nàutic, Jaume Samper, el president de la Comissió de Festes, Vicente Solaz o representants Anemone i ASMIBE, entre d’altres.

III Jornades de l'arròs de #Benidorm - 13 al 19 d'octubre
III Jornades de l’arròs de #Benidorm – 13 al 19 d’octubre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *