Josep Bigorra denuncia l’ús irregular dels habitatges socials a Benidorm

Dos policies municipals jubilats i una família de l’«època de Maruja Sánchez» es beneficien d’immobles destinats als amenaçats pels desnonaments

Compromís Los Verdes demanarà explicacions a l’Ajuntament

El 27 d’octubre passat, el plenari de l’Ajuntament de Benidorm va aprovar una moció que declarava a la ciutat ‘zona lliure de desnonaments’. La iniciativa presentada i publicitada amplament des de la regidoria de Benestar Social que en aquells moments conduia la socialista Cristina Escoda, va obtenir un ample ressò en els mitjans de comunicació. Es pretenia crear una base de dades d’immobles locals per donar servici a les famílies que estigueren amenaçades amb el desnonament pels bancs.

En novembre, l’aleshores alcalde Agustín Navarro publicitava que l’Ajuntament complia la seua paraula en negociar amb les entitats bancàries per tal de crear una bossa d’habitatges que permetera destinar 25 habitatges a famílies que patiren l’amenaça del desnonament i per a això es comptava amb els immobles de propietat municipal, més les que pogueren aportar els bancs i altres provinents de persones desinteressades. Per a dur a terme la iniciativa, l’Ajuntament comptava amb l’Oficina Municipal Anti Desnonaments i l’acord signat en 2013 amb el Col·legi d’Advocats per a defensar a les persones amenaçades i pretenia la col·laboració de la PAH (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca) que el 28 d’agost es manifestava, coincidint amb el ple ordinari, davant les portes de l’Ajuntament per la passivitat dels polítics locals amb la problemàtica.

Ara com ara, l’anunciada negociació amb els bancs va acabar en un no res i els habitatges de propietat municipal no només no ha estat destinades a solucionar el problema de les famílies amenaçades pel desnonament sinó que algunes d’elles, pareix, encara estan destinades a complir favors prestats fa dècades als polítics locals.

15 habitatges municipals

De fet, segons ha pogut saber este digital, un informe realitzat pels tècnics municipals reflexa que el cens de habitatges propietat de l’Ajuntament de Benidorm és de 15 immobles: un d’ells buit i disponible, els altres 14, habitats: 11 per famílies amb pocs recursos que paguen un lloguer mensual no superior als 150 euros, dos per policies municipals jubilats que paguen poc més de 200 euros mensuals i un del qual no s’obtenen ingressos ocupat per una família des dels anys 90, des de l’«època de Maruja Sánchez», assenyala el portaveu de Compromís los Verdes en l’Ajuntament, Josep Bigorra.

Josep Bigorra creu que s’ha d’esbrinar si els ocupants «són persones que tenen dret o no» a beneficiar-se de les vivendes municipals i va a demanar explicacions per escrit a l’Ajuntament per aclarir la situació. «És necessari regularitzar la situació perquè en cap cap no cap que una vivenda d’ús social no estiga destinada a l’ús social».

Josep Bigorra denuncia l'ús irregular dels habitatges socials a Benidorm
Josep Bigorra denuncia l’ús irregular dels habitatges socials a Benidorm

 

Fuente: http://benidormmagazine.com/noticies-de-benidorm/es-paguen-favors-amb-les-vivendes-socials-de-benidorm/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *