Josep Bigorra expressa un “sabor agredolç” amb les esmenes acceptades als Pressupostos 2016

A falta de celebrar-se dijous la sessió extraordinària d’Hisenda, el regidor de Compromís i portaveu del grup municipal Compromís Los Verdes, Josep Bigorra ha valorat la incorporació d’algunes de les esmenes presentades al projecte de pressupostos municipals. A hores d’ara, de 43 al·legacions del grup municipal, quinze s’haurien acceptat en major o menor mesura, i pel camí s’haurien quedat qüestions importants tant de fiscalització i transparència com de reivindicació o de propostes de despesa. 

“Una de fred i una altra de calenta seria el resum més apropiat per a les incorporacions de les nostres esmenes que ha realitzat el govern del PP”. Així ha valorat Bigorra la presentació d’un nou esborrany de pressupostos, un mes després de la primera proposta. El portaveu ha recordat que les al·legacions del grup municipal van ser remeses tant a la regidora d’Hisenda, com als grups municipals i que, tant amb ells com amb alguns tècnics s’han tingut converses al respecte.

Un mes després, la nova proposta accepta en part la reducció de la concessionària de neteja i residus urbans (“no sabem per què el govern del PP s’ha quedat a la meitat de reclamar el milió que ens deu FCC”, ha incidit Bigorra), la inclusió de diners per fer front al possible pagament de la sentència de la subzona C, el pla de lluita contra l’exclusió social d’Armanello, el consell de la Infància o l’augment de les partides d’activitats per a comerç i cultura. Però en canvi no contempla la reclamació com a ingrés dels diners que pertocarien a Benidorm si fóra reconegut com a Municipi Turístic, ni la rebaixa de la concessionària encarregada del manteniment de parcs i jardins, ni l’estalvi produït de no eliminar el SATE del Torrejó al contrari del que vol el govern local, ni la inversió sobre adequació del carrer Sicília, ni l’augment de la quantia de beques relacionades amb el desenvolupament local o la inversió respecte al Parc de Joves. Tampoc s’han vist reflectides les esmenes relatives a dotar de més informació i més transparència el projecte de pressupostos, aquelles en relació a aconseguir una major fiscalització de contractes, convenis i del complement de productivitat del personal de l’Ajuntament, ni la relacionada amb el compliment de la Llei d’Ús del Valencià. El portaveu indica que es tornaran a presentar amb la convocatòria del pròxim ple de pressupostos.

“Si fem cas als números, respecte a les despeses, l’estalvi plantejat amb les nostres esmenes feia un total de més d’un milió; amb les que ens han acceptat només ens suma poc més de 350.000 euros, la qual cosa indica una diferència evident amb el que hem plantejat”, ha puntualitzat.

Per finalitzar, el portaveu ha recordat que el grup municipal sempre ha mantingut una actitud de diàleg perquè els pressupostos de 2016 “no siguen d’un partit o de més d’un, sinó de tot Benidorm, i a hores d’ara no ho són encara”.

Pleno-Benidorm1

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *