Josep Bigorra: “L’Ordenança de Medi Ambient està per complir-la i fer-la complir”

El portaveu del grup municipal de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha criticat que, si bé durant els últims quatre anys s’han sancionat econòmicament infraccions com l’abocament de brossa, residus o escombraries en llocs no autoritzats per l’Ajuntament de Benidorm, no s’ha contemplat cap multa ni pel depòsit de mobles i altres objectes ni per l’abocament de residus perillosos, així com que no s’ha procedit a la seua retirada en algunes ocasions, com ara els terrenys municipals al voltant del Parc Natural de Serra Gelada. 

2015-08-09 11.33.02

Així ho denunciat Bigorra en roda de premsa després de conéixer l’import de les sancions mediambientals del municipi dels últims quatre anys, sol·licitades després de la denúncia de grup municipal dels abocaments incontrolats que han tingut lloc al voltant del paratge de Serra Gelada, en terreny municipal. Concretament, el llançament o dipòsit incontrolat de residus orgànics o inorgànics fora d’un lloc adequat pel seu tractament ha tingut una multa total de 21.024 euros per només 6.706 cobrats finalment. “Només poc més del 27 per cent de les multes sobre abocament de residus acaben a les arques de l’Ajuntament”, ha assenyalat el portaveu.

2015-08-09 11.25.16

El motiu, segons ha explicat, pot ser per l’estimació de les al·legacions dels denunciats, perquè no s’han trobat propietats econòmiques per fer-ne front al pagament o perquè no s’ha cursat correctament la denúncia. En qualsevol cas, no s’han realitzat multes ni per emmagatzemar residus i materials provinents d’obres de construcció, ni per l’abocament de mobles i altres efectes en llocs no autoritzats, ni per la manipulació o col·locació d’objectes perillosos mediambientalment parlant, com l’existència de pantalles de televisió o ordinador, “situacions que sí que vam comprovar el passat agost que existien al voltant del parc de Serra Gelada i que comporten sanció d’acord amb l’Ordenança de Medi Ambient”, ha indicat Bigorra.

2015-08-09 12.12.36

A més, el portaveu ha indicat que la mateixa reglamentació municipal obliga a la neteja a Ajuntament o propietaris privats, depenent de quina siga la titularitat del terreny, però que en últim termini, si no se’n fa càrrec el propietari, l’Ajuntament pot accedir al solar, netejar-lo i després passar-li el cost dels treballs de neteja. “Tot això ho marca l’Ordenança i tot això no ha passat en els últims quatre anys en el cas que ens ocupa”, ha afirmat Bigorra. “Hem de complir i fer complir la legalitat mediambiental, amb sancions econòmiques però també amb actuacions que permeten deixar l’entorn com estava inicialment”, ha finalitzat.

Josep Bigorra: “L’Ordenança de Medi Ambient està per complir-la i fer-la complir”
Josep Bigorra: “L’Ordenança de Medi Ambient està per complir-la i fer-la complir”

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *