La comarca recull més de 3.500 quilos de menjar i 3.000 euros en un cap de setmana per a famílies sense recursos

El passat cap de setmana, la comarca va tornar a ser solidària, i molt. Els municipis de la Marina Baixa van organitzar diferents jornades lúdiques i esportives per recollir aliments i recaptar diners per ajudar les famílies més necessitades. En elles es van arribar a recaptar més de 3.500 quilos de menjar i 3.000 euros en només dos dies.

Benidorm, tres associacions veïnals de Colònia Madrid havien organitzat la I Jornada Solidària Nens barri de Foietes en què van aconseguir recaptar prop de 3.000 quilos d’aliments que es lliuraran a l’associació Solidaritat Benidorm perquè els reparteixin entre famílies sense recursos.

La iniciativa estava organitzada per aquestes tres entitats i va comptar amb la col·laboració de diferents comerços del barri així com de l’empresa local, José Carrillo i Fills que va donar 800 quilos d’aliments.

Centenars de persones van acudir a la jornada lúdica en què hi va haver música, contacontes, inflables i xocolatada. La cita es va tancar amb una rifa solidària en què es van sortejar diversos productes i entrades, a més de regals donats per la Policia Local i el sindicat policial SPPLB.

A l’acte va acudir la regidora de Benestar Social, Cristina Escoda, acompanyada del regidor de Neteja, Juan Ramón Martínez, el director general de Turisme, Sebastián Fernández, el senador popular Agustín Almodóbar i altres regidors del PP local.

A més, aquest mateix dilluns, l’Ajuntament de Benidorm ha lliurat a la Creu Roja, Càritas i Solidaritat Benidorm l’aportació de 300.000 euros que va anunciar l’alcalde Agustín Navarro fa deu dies i que serviran perquè aquestes organitzacions creïn un banc d’aliments però de productes peribles .

L’acord recull que Càritas rebrà 140.000 euros, Creu Roja 120.000 euros i Solidaritat Benidorm 40.000 euros. L’edil de Benestar Social, Cristina Escoda, ha explicat que aquesta aportació extraordinària, derivada dels diners de les subvencions d’aigua i escombraries per a jubilats que no s’ha gastat aquest any, s’ingressa com “subvenció directa” per a l’adquisició d’aquest menjar així com perquè es destini a qualsevol altre programa que desenvolupin les entitats en la localitat.

La comarca recull més de 3.500 quilos de menjar i 3.000 euros en un cap de setmana per a famílies sense recursos
La comarca recull més de 3.500 quilos de menjar i 3.000 euros en un cap de setmana per a famílies sense recursos

 

A l’Alfàs del Pi, l’Associació per al Desenvolupament de Dones Emprenedores de la Marina Baixa (Memba) i els Pensionistes Racó de l’Albir recaptar dissabte passat més de 2.700 euros amb el seu mercat solidari de Nadal, el tercer que celebren, ubicat al Passeig de les Estrelles. Prop d’un miler de persones van passar pels més de 30 llocs instal·lats en els quals es podien comprar objectes d’artesania, productes nadalencs i articles de segona mà.

Tots els diners recaptats es donarà a l’Associació Voluntariat Social de l’Alfàs del Pi, encarregada de gestionar el Banc d’Aliments. “Estem molt satisfets. La gent s’ha bolcat un any més amb nosaltres i ha mostrat el seu costat més solidari “, va assenyalar José Manuel Fernández, secretari de l’Associació de Jubilats i Pensionistes de l’Albir.

A La Nucia, la celebració de la primera edició del ‘Dia de l’Esport Solidari’ el passat 20 de desembre, també va permetre la recollida de 500 quilos de menjar i 342 joguines que seran repartits per la Regidoria de Benestar Social a les persones més necessitades. La jornada va comptar amb el lema ‘Porta una joguina i un quilo, guanya un somriure’ i en ella es van poder veure diferents exhibicions de clubs locals, com el de bàsquet, futbol sala o voleibol, entre d’altres, en què van participar més de 500 esportistes.

La jornada, organitzada per la Regidoria d’Esports, va comptar amb la col·laboració de Terra Natura Benidorm, Unitat de Pediatria Especialitzada de l’Hospital Clínica Benidorm i McDonalds Finestrat- l’Alfàs del Pi.

A Altea, el Consell Local d’Emergència Social repartirà entre aquest dilluns i dimarts 250 lots d’aliments a la campanya extraordinària de Nadal a famílies amb pocs recursos. En total es beneficiaran 663 persones, entre adults i nens.

El lot està compost per més de vint productes d’alimentació bàsics, com pasta, llet, arròs, ous, oli, conserves, productes d’esmorzar, llegums, formatge i dolços nadalencs; així com per productes d’higiene personal. Aquest lot està acompanyat, a més, d’un val de fins a 40 euros per a l’adquisició de productes frescos de primera necessitat al supermercat.

Aquest consell està format per Càritas, Creu Roja, Emaús i l’Ajuntament que han organitzat aquesta iniciativa per tercer any consecutiu. Les aportacions han estat de part de diversos col·laboradors, amb 10.000 euros, a més del consistori, amb 5.000 euros més. A la campanya també han col·laborat les comissions de festes de Sant Jaume 2014, Sant Roc 2013 i Crist 2014; així com les entitats La Caixa i Caixaltea i les associacions de la Junta de la Tercera Edat, Cor Express i l’Església Evangèlica ‘Nova Vida’.

La comarca recull més de 3.500 quilos de menjar i 3.000 euros en un cap de setmana per a famílies sense recursos
La comarca recull més de 3.500 quilos de menjar i 3.000 euros en un cap de setmana per a famílies sense recursos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *