La Comissió Provincial de l’ Aigua no es reuneix des de fa més d’un any tot i la sequera

L’anomenada Comissió Provincial de l’ Aigua és un organisme de naturalesa consultiva , informativa i assessora en matèria de recursos hídrics . Entre les seves funcions , està promoure tota classe d’accions per a la millora de la gestió integral del cicle de l’aigua , procurant la disponibilitat de recursos suficients per satisfer les demandes . Segons les dades oficials de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer , els embassaments de la província d’Alacant estan a un 18% de la seva capacitat i el de l’Amadorio , a la Vila Joiosa , encara pitjor , només acumula el 12 % de l’aigua que pot embassar . Els informes de sequera situen en nivells d’emergència a la Marina Alta i en prealerta a la Baixa .

El regidor no adscrit de Benidorm , Juan Ángel Ferrer , recorda que els tècnics del Consorci d’Aigües de la Marina Baixa asseguren que si no es produeixen precipitacions suficients , el 2015 caldrà demanar aportacions exteriors per garantir la demanda comarcal d’aigua , el que li ha portat a qualificar com ” preocupant ” la realitat hídrica de Benidorm .

La taula de l’aigua , que presideix Luisa Pastures , està integrada per més de 30 persones entre diputats provincials , alcaldes , polítics autonòmics i estatals , assessors , experts i membres de l’àmbit empresarial , universitari i agrari . Però des de setembre de l’any passat aquesta comissió assegura Ferrer no ha celebrat ni una sola reunió . ” No han de tenir suficients temes per tractar . L’escassetat d’aigua als embassaments i la situació d’alerta en la qual ens trobem encara no ha de ser un motiu perquè Luisa Pastor els convoqui ” , ha afirmat .

La realitat hídrica comarcal l’ha portat a plantejar que “si han passat dotze mesos i no s’ajunten per impulsar mesures i demanar accions , és millor que desaparegui un òrgan que no ha de servir per a molt . Un òrgan , com tants altres , que contenta voluntats , agraeix algun favor , gasta temps i diners que no tenen i no serveix per a res ” . ” Si la Comissió Provincial de l’ Aigua no es reuneix ara , quin sentit té mantenir aquestes trenta persones en un organisme inert , estèril i superflu ? “, S’ha preguntat . La seva resposta : no hi ha més que la convocatòria immediata del la comissió perquè adopti les iniciatives i faci totes les gestions necessàries encaminades a evitar l’escassetat d’aigua .

L’exregidor socialista ha traspassat la realitat hídrica a Benidorm i el seu turisme , que ” no es pot veure ni tan sols amenaçat per qualsevol dubte en el proveïment d’aigua” . I , és clar , ha criticat el bipartit local : “No es coneix que hagin fet res per prevenir una restricció en el proveïment que ningú desitja” .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *