La comunitat francòfona llança un crit de ‘Je suis Charlie’ des de Benidorm

Des de dimecres la comunitat francòfona de la Marina Baixa i de tota la província d’Alacant ha viscut enganxada al televisor, a la ràdio, als diaris ia Internet. En suspens ja més de 1.500 quilòmetres de distància han seguit al segon el desenvolupament dels esdeveniments a París, ciutat en què tres fanàtics gihadistes han sembrat el terror.

Cap dels al voltant de 30.000 francesos establerts a la província esperava que la resposta a les vinyetes sobre l’Islam publicades en 2006 pel setmanari satíric Charlie Hedbo fora a arribar anys després i amb la virulència i desraó que l’ha fet. Així ho sosté Christian Corraini, president de l’Associació de Francòfons Marina Baixa, col·lectiu que aquest diumenge al costat de Fraternité Alacant ha convocat una concentració a Benidorm per condemnar els atacs i en defensa “de la llibertat d’expressió i la democràcia”.

I no ho entenen perquè justament la llibertat d’expressió és quelcom intrínsec a l’estat francès. “És una regla i un deure”, afirma Corraini. Però els fanàtics, aquells que s’han erigit en la veu d’un Islam malentès, no ho han cregut així i han decidit combatre aquesta llibertat d’expressió a trets. Pel camí s’han dut a deu periodistes, tres policies i quatre ciutadans d’origen jueu, als quals prop de 300 persones han retut homenatge a Benidorm amb cartells de ‘Je suis Charlie’, amb un minut de silenci i entonant La Marsellesa, l’himne nacional de França.

“Coneixem els noms i cognoms dels assassins. No es diuen Coulibaly ni Kouachi. Es diuen: fanàtics, bàrbars i covards “, ha assenyalat Corraini durant el manifest que s’ha llegit a la concentració i que s’ha celebrat hores abans que les marxes prenguin París per escenificar la unió de la majoria del poble francès davant la barbàrie .

“Nosaltres lluitem per la llibertat, la llibertat d’expressió i la democràcia”, ha assegurat el president de l’Associació de Francòfons de la Marina Baixa. Una democràcia a la qual accions violentes com les viscudes a París “pot desetabilizar”. Com també pot acabar amb la convivència. “A França hi viuen vuit milions de musulmans, que són francesos. En els últims dies hi ha hagut atacs contra diferents creences perquè hi ha tensió en la convivència “, apunta Corraini.

I també hi ha por. Familiars i amics dels francesos establerts a la comarca els han traslladat que hi ha un cert pànic a viatjar en metro o en tren, que “qualsevol paquet” és sospitós i provoca por.

Des de la distància, els francesos de Benidorm, la Marina Baixa i Alacant seguiran aquesta tarda la marxa a París. “El president Hollande ha demanat unió per les races i les religions enfront de la barbàrie”, ha explicat Corraini. El mateix missatges que ells, acompanyats de representants de bona part de les forces polítiques de Benidorm, han volgut traslladar aquest diumenge amb els seus cartells i el seu gest.

La comunitat francòfona llança un crit de 'Je suis Charlie' des de Benidorm
La comunitat francòfona llança un crit de ‘Je suis Charlie’ des de Benidorm

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *