La corporació municipal dóna suport als periodistes amenaçats per Leopoldo Bernabeu

L’alcalde en funcions i els portaveus municipals s’adhereixen a la denúncia de la Unió de Periodistes i l’Associació de la Premsa contra el polèmic empresari i se solidaritzen amb els periodistes locals

L’Ajuntament de Benidorm ha donat suport avui als periodistes locals ia la Unió de Periodistes Valencians ia l’Associació de la Premsa d’Alacant, i s’ha adherit al seu comunicat en el qual denuncien la “actitud intimidatòria” a la qual el director de Notícies Teves i regidor electe de Ciutadans per Benidorm, Leopoldo Bernabeu, “sotmet als professionals de la informació, amenaçant-a exposar en aquest canal les fotos i informació privada de qualsevol periodista que escrigui sobre determinats temes relacionats directament o indirectament amb el Sr. Bernabeu o amb el seu partit polític i que no siguin del seu grat “. En el comunicat conjunt d’aquestes dues prestigioses entitats professionals que formen part de la Federació d’Associacions de la Premsa d’Espanya (FAPE) i la Federació Internacional de la Premsa (FIP) s’acusa Bernabeu de “atacar la pluralitat informativa i retallar el dret a la informació de la ciutadania “.

L’alcalde de Benidorm en funcions, Agustín Navarro, ha convocat aquest matí a una reunió en Alcaldia als portaveus en funcions dels grups municipals del PP i Liberals, Antonio Pérez i Gemma Amor, així com els líders de les formacions polítiques que formaran part de la propera corporació municipal Ciutadans i Compromís-Els Verds, Rafael Gasent i Josep Bigorra respectivament. A la trobada ha assistit una àmplia representació dels actuals regidors, així com els de la corporació que prendrà possessió el proper dissabte. “Ens solidaritzem amb els comunicats i amb la premsa local, per les extorsions i atac soferts en nom de tots els grups”, ha apuntat Agustín Navarro en una primera valoració institucional.

Navarro: “No permetrem que el xantatge i l’extorsió entrin a l’Ajuntament”
“En nom del PSOE vull dir també que aquesta ciutat ha funcionat durant dècades amb un fair play que mai s’ha perdut. Mai s’han creuat línies vermelles que ara uns sí estan creuant en les vides personals i particulars, i com a portaveu socialista em nego a que això s’implanti a la nova corporació municipal. No permetrem que aquestes pràctiques s’instal·lin a la nova corporació municipal i per tant això és un avís que no permetrem que aquestes pràctiques d’extorsió i xantatge entrin en aquesta corporació municipal. Aquí tots els regidors electes han treballat per la ciutat i ningú ha vingut aquí a folrar-se, i aquesta persona ho ha dit en enregistraments. Agustín Navarro va abanderar si cal una lluita contra aquesta pràctica “.

Pérez: “Ens adherim a aquest comunicat”

El portaveu del Grup Popular, Antonio Pérez, ha mostrat la seva solidaritat amb la Unió de Periodistes i l’Associació de la Premsa d’Alacant “davant d’uns fets que marquen sense dubtes postures”. “La postura del PP és la defensa del periodisme lliure i la dels professionals perquè puguin exercir aquesta tasca i fer-ho de la manera més noble i lleial en el tracte de la informació. Aquesta és la nostra postura. Ens adherim a aquest comunicat del que hem tingut coneixement aquest matí i poc més “.

Pérez ha estat preguntat en diverses ocasions per la premsa sobre la possibilitat d’acceptar els vots dels tres regidors de Ciutadans per Benidorm en un possible govern a partir de dissabte. “Si aquest partit defensa ampliar beques escolars hauré de convèncer a la resta per no ser l’únic que ho recolzi. Hi ha una constitució d’ajuntament pendent … Davant extorsions i amenaces està la debilitat de qui sucumbeix a aquestes amenaces, cosa que jo no he fet mai i puc dir ben alt. Altres no i els fruits són els que són. Tothom coneix a Toni Pérez i sap qui sóc, que em vist pels peus, tinc un gran coneixement de l’administració local … Davant d’un ple, qui sigui alcalde de Benidorm haurà de donar-li torn de paraules, la rotació, acceptar els paràmetres del ROM … El cordó sanitari sempre s’ha volgut fer contra el meu partit. Com força majoritària sempre hem parlat molt de la connivència corporativa … No vull recordar episodis viscuts. Hem viscut una espècie d’aquest tracte … és un moment d’opinar d’una cosa que ens correspon, que és la defensa del pluralisme en la informació, sobretot de la defensa de la llibertat d’expressió dels periodistes. La premsa i les institucions han d’anar de la mà. És fonamental el paper dels mitjans de comunicació per traslladar el posicionament dels polítics, i cal preguntar als que no ho han fet sempre. Els que hem defensat sempre no podem tenir cap dubte, els que tenim bona relació amb els periodistes de molts anys, els que ho hem demostrat en la nostra trajectòria per defensar els periodistes … “.

Gema Amor proposa un “gran pacte” i un “front comú” de “tots contra l’extorsió”
La portaveu del Liberals de Benidorm, Gema Amor, ha assenyalat que estem davant d’una “situació excepcional que requereix de mesures excepcionals”. L’edil ha proposat “un gran pacte de tots contra aquest tipus d’actuacions, contra l’extorsió, contra les injúries, contra les mentides i contra pràctiques que de cap manera podem tolerar que s’instal·lin en democràcia”.
“Tot el suport i tota la solidaritat a tots els mitjans de comunicació, els periodistes i les persones que han patit aquest tipus d’actuacions. Aquesta excepcionalitat requereix un gran pacte dels que estem cridats a representar al nostre municipi. Cal deixar de banda la por. Cal donar la cara i cal actuar davant d’això. Per això, des del grup Liberals així ho hem traslladat i volem que siguem capaços de fer un front comú sense distincions i que no s’accepti l’extorsió, les pràctiques mafioses i el saltar de forma permanent les més mínimes normes de la democràcia. Ho vam viure en la jornada de reflexió, en la jornada electoral i ho hem viscut entrant en la vida privada de periodistes, com també s’ha fet d’empresaris, polítics o qualsevol ciutadà de Benidorm. La situació excepcional requereix d’altura de mires i que tots estiguem units. És la crida que des Liberals fem i que confio que la resta de grups representats a l’ajuntament i que practiquen la democràcia espero que actuïn en conseqüència “.

Gasent defensa els empresaris i ciutadans anònims amenaçats a través de la televisió
El candidat a l’alcaldia de Ciutadans, Rafael Gasent, s’ha adherit al comunicat. “Ens solidaritzem no només amb el periodistes, que també, sinó també amb tota la gent que pateix l’extorsió al carrer, empresaris i ciutadans anònims del carrer que passen per la pantalla de televisió de forma extorquida. Cal ampliar aquesta solidaritat a tots, que són els que el pateixen “.

Bigorra àmplia la solidaritat a “qualsevol persona que hagi estat amenaçada per aquest canal de televisió”
El líder de Compromís-Els Verds, Josep Bigorra, ha mostrat la seva “solidaritat” amb les associacions de periodistes i amb els periodistes afectats per les declaracions de Bernabeu i el seu canal de televisió. “No només ens solidaritzem amb els periodistes, sinó també amb qualsevol altra persona que hagi pogut ser afectada o amenaçada des d’aquest canal de televisió. Volem recalcar que la llibertat d’informació i expressió no ha de ser amenaçada ni coartada per ningú, ni des d’aquí ni des de cap altre lloc. Des de Compromís-Els Verds lluitarem sempre perquè les amenaçades i les coaccions a qualsevol periodista siguin condemnades “.

La corporació municipal dóna suport als periodistes amenaçats per Leopoldo Bernabeu
La corporació municipal dóna suport als periodistes amenaçats per Leopoldo Bernabeu

Fuente: http://benidormaldianoticias.com/2015/06/10/la-corporacion-municipal-apoya-a-los-periodistas-amenazados-por-leopoldo-bernabeu/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *