La festa de més de 2.600 penyistes

Un total de 154 penyes van gaudir a la partida del Murtal de Benidorm del tradicional cap de setmana de l’Associació de Penyes Verge del Sofratge, una cita per a la qual s’han organitzat tallers, concursos, classes de zumba i actuacions.

Si aquest cap de setmana algú aliè a Benidorm va decidir venir a la recerca de bullici i diversió es sorprendria del poc concorreguda que està la ciutat de joves -i no tan joves- del municipi. El motiu és que aquest cap de setmana «marxa» s’ha traslladat al descampat que hi ha a la partida del Murtal, a La Cala, on s’organitza la tradicional «acampada» de l’Associació de Penyes Verge del Sofratge.

paellas barbacoas bandas de musica y fiesta en la acampada de peñas de benidorm penyas
paellas barbacoas bandas de musica y fiesta en la acampada de peñas de benidorm penyas

L’enclavament, que ja es va utilitzar l’any passat, acull així a 154 penyes en què estan integrades més de 2.600 penyistes, segons dades facilitades per la presidenta de l’associació, Mamen Mayor.

Després de l’ocupació de les parcel·les, la diversió va arrencar la nit de divendres amb l’obertura de la barra, que va estar servint de forma gratuïta als penyistes de 20 a 23 hores, vi i cervesa. Per a la cita, l’associació ha adquirit 120 barrils de 50 litres de cervesa, 60 de negre d’estiu i beguda sense alcohol.

Després de les 23 hores l’associació va deixar de servir de forma gratuïta i va prendre el relleu la música amb l’actuació de «IV», un grup que va versionar cançons d’Alaska, Gabinet Caligari i altres grups de la dècada dels 80.

La jornada d’ahir va arrencar a les 10.30 hores amb l’obertura de la barra i l’organització de jocs i activitats entre les que no van faltar els inflables per a nens, un torneig de futbolí organitzat per la penya Mal Pas i l’obertura de la caseta de « coneiximent »de la Regidoria de Benestar, destinada a conscienciar sobre els riscos associats al consum d’alcohol i altres drogues. Per ella van passar nombrosos penyistes que van posar en el seu photocall i van degustar mojitos sense alcohol per a l’ocasió. Segons ha apuntat l’edil de l’àrea, Cristina Escoda, totes les fotos preses seran pujades a les xarxes socials per tal de triar la més votada per al disseny del cartell que la Regidoria edita en Festes Patronals també apel·lant al consum responsable d’alcohol.

A més, hi va haver una sessió col·lectiva de zumba i el també tradicional concurs de postres de la «Malfaeners».

Després d’un parèntesi a mig dia, l’activitat es va reprendre a les 17 hores amb el «Duel al sol”, un concurs de xarangues preparat amb la participació de dos bandetas: «Tropical» i «BIP», que van posar el toc d’humor a la tarda.

També a les 17.30 hores es va organitzar el concurs «Beer Pong» de la penya Descarrilats, un clàssic ja a l’acampada, i més tard estava previst el de llançament d’ossos d’olives de la penya El Ramat.

Per a la nit, el ball seria el protagonista amb DJ fins a la matinada.

El Diumenge al matí, va tenir lloc la «picaeta” amb autoritats, aspirants a això i polítics. A la tarda, el concurs d’arrossos va ser el protagonista. El va guanyar la penya «18 per 40» i el segon i tercer premi se’l van repartir aparts iguals «Tots Junts» i «A on anem la lien». La presidenta de les penyes va agrair la col·laboració de la Policia Local en el desmuntatge i dels voluntaris de Creu Roja, que van acudir a recollir aliments.

La fi de festa el va protagonitzar una tempesta que va dificultar la recollida a les penyes, però tot i així, no hi va haver cap incident.

Cal destacar que aquest any l’Ajuntament va posar a disposició dels penyistes una línia especial d’autobusos per fomentar que es deixi el vehicle propi a casa si es va a consumir alcohol.

paellas barbacoas bandas de musica y fiesta en la acampada de peñas de benidorm penyas
paellas barbacoas bandas de musica y fiesta en la acampada de peñas de benidorm penyas

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *