La fibra òptica de Telefónica es podrà contractar en unes setmanes en el centre i el Racó

Durant anys els veïns del Racó de l’Oix han patit problemes de connexió, dificultats per navegar per Internet, manca de cobertura i megues que no arriben. En compensació per aquests anys de precarietat digital, les seves llars, comerços i oficines seran els primers de Benidorm que podran disposar de la fibra òptica que Telefónica començarà a comercialitzar en unes setmanes, després de completar la primera fase de desplegament d’aquesta tecnologia pels carrers de la ciutat.

Una tasca que s’està fent “sense obrir rases” ja que s’estan utilitzant les infraestructures que ja tenia Telefónica, segons ha confirmat el director de Grans Comptes de la companyia, José Manuel del Arco, que aquest dimarts ha comprovat al costat de representants municipals com marxa el desplegament d’aquesta tecnologia que permetrà “una velocitat fins a 10 vegades superior a la de l’ADSL actual”.

Del Arco ha explicat que a partir de febrer començarà a estar disponible la fibra òptica a les zones afectades per les dues primeres fases de desplegament: el Racó de l’Oix, l’avinguda Mediterrani i el centre fins a l’avinguda Jaume I. La companyia ha donat prioritat a aquestes zones per eliminar “la bretxa digital” que patia el Racó, però també perquè són les més poblades de Benidorm i, per tant, les que més clients li poden reportar a curt termini. De fet, entre les dues fases sumen 35.000 unitats immobiliàries -llars, comerços, empreses-, un 40% del total de Benidorm. Arribar a totes elles ha suposat una inversió de prop de 7 milions d’euros.

La idea de la companyia és arrencar la implantació a la resta del terme municipal en uns tres o quatre mesos i dividir-lo en tres fases de desplegament. Ara bé, aquestes tres fases estan de moment en l’aire. El director de Grans Comptes de Telefónica ha confirmat que estan incloses en un plans d’inversió ja aprovats, però a costa del “nou marc regulador” que marqui la Comissió Nacional de la Competència. Encara que no ha entrat en detalls sobre aquesta regulació, sí que ha precisat que d’ella dependrà que els plans d’inversió segueixin endavant o no.

Del Arco ha indicat que Telefónica espera que el pronunciament de la Comissió Nacional de la Competència “no influeixi en les tres fases que queden a Benidorm”. També ho espera l’Ajuntament per assegurar que la fibra òptica arriba a tota la ciutat i no només a una meitat. De moment, els tècnics municipals i els de la companyia ja estan avançant en la tramitació de les autoritzacions de les fases pendents per completar la implantació de la tecnologia en tot Benidorm.

Una tecnologia que, juntament amb el gas, “ha posat a Benidorm al segle XXI”, segons ha afirmat l’alcalde, Agustín Navarro, i “per fi” ha afegit l’edil de Turisme, Gema Amor. Perquè la veritat és que tant aquesta tecnologia com el gas natural arriben a Benidorm amb anys de retard respecte a altres ciutats de la província i de la Comunitat amb xifres de població similars.

La fibra òptica de Telefónica es podrà contractar en unes setmanes en el centre i el Racó
La fibra òptica de Telefónica es podrà contractar en unes setmanes en el centre i el Racó

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/01/20/la-fibra-optica-de-telefonica-se-podra-contratar-en-unas-semanas-en-el-centro-y-el-rincon/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *