La ‘Linea Verde’ ha canalitzat 443 queixes veïnals, de les que el 78% han estat resoltes

L’aplicació ‘Linea Verde’ implantada per la Regidoria de Medi Ambient de Benidorm a principis de 2014 ha resolt abans de completar-se el any el 78% de les incidències que els propis veïns han posat en coneixement de l’Ajuntament. El nombre total de les alertes veïnals ha estat de 443 des que es va posar en marxa, el que suposa que s’han solucionat 332. A més, un altre 11% estan en procés de solució i només s’han rebutjat per diferents motius el 9% de les reclamacions veïnals.

L’edil de Medi Ambient, Vicente Juan Ivorra ha indicat en un comunicat que els veïns han demostrat “una molt bona acollida del servei per l’ús continu que fan del mateix”. Per poder utilitzar n’hi ha prou amb descarregar-se de forma gratuïta l’aplicació en un telèfon intel·ligent o en una tauleta digital a través de Play Store o APP Store.

A partir de llavors, per comunicar una incidència n’hi ha prou amb seleccionar una categoria i per geolocalització l’aplicació s’encarrega de detectar automàticament les coordenades exactes en què s’ubica la mateixa. Posteriorment, es pot adjuntar una foto amb una breu descripció. Un cop enviada, el responsable nomenat per l’Ajuntament rep notificació de la mateixa per iniciar els tràmits necessaris que completin la seva resolució. El ciutadà pot conèixer en tot moment l’estat en què es troba la incidència comunicada gràcies a les notificacions que rep en el seu dispositiu mòbil.

Ivorra ha destacat que aquest servei, “a més d’implicar al ciutadà en la consecució d’un municipi més sostenible, facilita en gran mesura la gestió diària dels responsables del propi Ajuntament, agilitza els temps de reacció i dóna a conèixer situacions de millora que, de no ser per la col·laboració ciutadana, el propi Ajuntament no tindria constància “.

I això és més que evident quan es comprova a què responen la majoria de les queixes veïnals. Més del 68 %% de les 443 incidències enviades des de començament de 2014 han estat per problemes en les voreres i calçades (23,93%), la neteja (17,83%), enllumenat (12,19%), seguretat ciutadana (8,58% i trànsit (5,64%). És a dir, amb el dia a dia i la vida quotidiana dels veïns de la ciutat.

La 'Línia Verde' ha canalitzat 443 queixes veïnals, de les que el 78% han estat resoltes
La ‘Línia Verde’ ha canalitzat 443 queixes veïnals, de les que el 78% han estat resoltes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *