La meitat de les grues de Benidorm estan fora de servei

La meitat de les grues de Benidorm estan “abandonades i fora de servei”, el que implica que l’altra meitat està funcionant a ple rendiment per poder cobrir la retirada habitual de vehicles, segons ha denunciat aquest dimecres el regidor del PP José Ramón González de Zárate. Una cosa que no és del tot estrany si es té en compte que la menys antiga de les sis grues que componen la flota de Benidorm suma ja 14 anys sobre les seves rodes, ja que l’anterior concessionària, ParkControl 2000 -que segueix prestant el servei fins que hi hagi una altra adjudicataria-, mai va arribar a comprar vehicles nous.

De fet, segons ha recordat González de Zárate, aquest va ser un dels motius pels quals se li va rescindir el contracte, després que diversos informes tècnics i parts de la Policia Local denunciessin l’estat lamentable en què es troben les grues municipals des l’any 2008.

I el problema, segons el parer del regidor, podria prolongar-se durant molt més temps, ja que el nou contracte aprovat pel govern local dóna a la futura adjudicatària “un termini màxim de cinc anys per renovar la flota de grues”. És a dir, que Benidorm podria no tenir vehicles nous fins llavors.

González de Zárate ha demanat a l’equip de govern que doni explicacions sobre per què ha donat 5 anys a la nova empresa per comprar aquests vehicles quan en el plec de condicions que va tombar el Tribunal Central de Recursos Contractuals el termini era “de 8 mesos” ja que se sabia l’estat en què estan aquestes grues. De fet, ha afirmat que les tres grues que hi ha en servei estan retirant vehicles que excedeixen el pes que tenen autoritzat.

El regidor ha insistit que no té sentit que s’hagi ampliat el termini per a la renovació de la flota i menys encara quan la nova adjudicatària no haurà de fer “cap inversió” res més signar el contracte. Així, segons ha asseverat, aquesta empresa podrà estar “quatre anys recaptant” i pagant només el cànon que proposi. Un cànon que, en base al plec de condicions actual, serà com a mínim de 150.000 euros anuals, 30 vegades més del que proposa el plec que va anul·lar el Tribunal Central de Recursos Contractuals.

La resposta de la regidora de Mobilitat, Mª Carmen Martínez, no s’ha fet esperar, encara que no és que hi hagi llançat massa llum sobre per què s’ha ampliat a 5 anys el termini. Martínez ha explicat que el canvi dels vehicles grua “està contemplat en el Plec com una millora que les empreses oferents podran proposar”, i d’aquesta manera obtenir major puntuació, “una cosa que està perfectament argumentat en l’informe de l’enginyer municipal de data 22 de desembre de 2014, i que un mes després, el senyor De Zárate no ha llegit “.

La resta de la seva contestació l’ha dirigit l’edil a denunciar “el fosc interès” del PP perquè ParkControl “continuï prestant el servei de la zona blava” tot i que en els últims anys ni ha pagat als treballadors, ni a l’Agència tributària, ni a la Seguretat Social.

En els propers dies s’espera que hi hagi novetats sobre aquest contracte, ja que aquest dimecres finalitzava el termini perquè les empreses que vulguin quedar-se amb els serveis de grua i zona blava presentessin les seves ofertes.

La meitat de les grues de Benidorm estan fora de servei
La meitat de les grues de Benidorm estan fora de servei

Fuente Marina Plaza: http://lamarinaplaza.com/2015/01/14/la-mitad-de-las-gruas-de-benidorm-estan-fuera-de-servicio/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *