La nova contracta de l’ORA entra en funcionament amb dificultats per als usuaris

La nova contracta de la zona blava i la grua de Benidorm ha creat innombrables problemes, sobretot entre els veïns de les noves zones on a partir d’aquest dilluns cal pagar per estacionar. Els parquímetres instal·lats obliguen a introduir fins i tot la matrícula del vehicle, aquest dilluns ningú sabia ben com funcionen i ni tan sols si calia pagar, ja que durant els primers 15 dies l’empresa que els explota no tramitarà les sancions si no s’abona per l’estacionament .

La realitat és que l’aplicació de les noves tarifes, un 17% més barates -a 0,50 euros l’hora d’aparcament- i l’exempció de pagament per a residents durant les primeres i últimes hores del dia no s’ha pogut completar. El preu, efectivament, és aquest, però l’Ajuntament no ha obert l’oficina per sol·licitar la targeta de resident, el que obliga a l’empresa, segons fonts municipals, “a ser flexible en l’aplicació de les noves condicions” fins que al llarg de la setmana es puguin completar els tràmits.

Així i tot, al llarg del dia es van observar fins cues als nous parquímetres, així com queixes dels usuaris de la nova ORA per la falta d’informació sobre el seu funcionament. Una de les veïnes de l’Aigüera va confessar que el fullet informatiu havia arribat a les seves mans el mateix dilluns. A més, tampoc se sap massa bé què passarà després de l’adjudicació del servei a una empresa que ha ofert un cànon anual de 210.000 euros, a més de renovar totes els vehicles i els pals de pagament de la ciutat. L’entrada en vigor d’aquesta concessió arriba després que el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals paralitzés el plec de condicions després d’un recurs de dues de les grans empreses del sector, encara que la seva modificació va aixecar la suspensió cautelar que havia decretat sobre el contracte i és una incògnita quan començaran a actuar les noves grues, ja que, teòricament, les velles i els pals de pagament antics ara mateix són propietat de l’Ajuntament.

La veritat és que la nova concessionària ha entrat a treballar amb el handicap d’una evident falta d’informació dels veïns, tot i que asseguren que s’han repartit milers de fullets informatius fins al punt que s’han esgotat. Els veïns de les àrees on s’ha pintat de blau la zona d’estacionament que abans era blanca no sabien massa bé què tenien o podien fer.

El contracte amb l’anterior concessionària, ParkControl 2000, SL., Amb la qual l’Ajuntament porta sis anys embrancat per rescindir-li el contracte, ha originat impagaments a la Seguretat Social i l’Agència Tributària que van provocar un forat incalculable a les arques de l’Estat i entre 1,5 i 1,8 milions -es podrà saber exactament a partir d’ara- de deute amb l’administració local per les millores que no ha fet, segons fonts municipals. Una quantitat que haurà de reclamar el nou govern al jutjat davant la insolvència d’una mercantil que ha campat per diversos municipis amb governs del PP.

Mentre tot això es produeix, la nova concessionària pretén traslladar el nou dipòsit de vehicles a la zona de l’Aigüera, concretament entre els centres escolars i al Palau d’Esports, un lloc que aquest mateix dilluns estava en obres per aplanar i asfaltar el sòl on descansaran els nous vehicles que es retirin. Pel que sembla, des d’aquesta mateixa setmana caldrà traslladar els que ja acumulava el dipòsit de l’anterior empresa i els que comenci a enganxar la renovada grua de l’actual concessionària a aquest nou espai, si bé ningú ha informat encara del canvi d’ubicació del lloc on traslladarà la grua els vehicles.ORA6

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/06/02/la-nueva-contrata-de-la-ora-entra-en-funcionamiento-sin-informar-a-los-vecinos/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *