La PAH entra en campanya i demana no votar partits que no subscriguin el seu compromís

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de la Marina Baixa ha entrat en política. I ho ha fet demanant el vot, encara que seria més correcte dir demanant el no votar a tots aquells partits polítics que no hagin subscrit el compromís de signar uns mínims en matèria d’habitatge i recursos, tant per incloure’ls en el seu programa electoral com per comprometre a portar endavant les seves reclamacions des de l’inici del període administratiu que s’iniciarà després de les eleccions del 24 de maig.

El motiu de la campanya NO ET VOT, és forçar els candidats a incloure entre les seves propostes una moratòria per als desahucias, una política de reallotjament i un impuls al lloguer social, així com la voluntat de sotmetre a la verificació de compliment de la mateixa . Després d’enviar un correu electrònic a totes les candidatures municipals, han elaborat una taula amb la resposta a cada municipi dels diferents partits que es presenten, el que conforma finalment el mapa de la campanya, per tal com aquells que ni tan sols contesten són objecte de reprovació en tant que queden assenyalats com no signants.

La PAH també exigeix ​​un compromís per garantir els subministraments bàsics i l’eradicació de la pobresa energètica, així com modificar les ordenances municipals per evitar embargaments per impagaments de taxes o pagaments per finestreta dels mateixos impostos per eliminar comissions bancàries. També reclamen la mediació de les institucions municipals en casos de desallotjaments o desnonaments.

“Són uns mínims que des de la PAH veiem necessaris per a la construcció d’un municipi per a les persones, transparent i social. És per això que considerem que si es vol i hi ha compromís, es pot, però n’hi ha molts que no volen ia ells va dirigida aquesta campanya “, ha assegurat la plataforma en un comunicat públic, en el qual anima a consultar a la seva pàgina web quin partits en cada localitat han subscrit el compromís, el que, fet i fet, suposa assenyalar aquells als quals no haurien de votar.

“Els principals partits de Benidorm no donen suport a excepció de Compromís-Los Verdes”

La PAH ha estat especialment dura amb Benidorm. El ple de la capital turística valenciana va aprovar el 27 de 0ctubre de 2014 per unanimitat una moció d’urgència social per risc d’exclusió social o desnonament a instàncies de la plataforma comarcal. No obstant això, la mateixa PAH ha denunciat que “després de diverses reunions mantingudes amb l’Ajuntament, a data d’avui no s’ha obtingut cap dada de resultats, ni hem pogut reunir-nos amb els tècnics per saber els avenços”. “Verbalment se’ns comunica que s’han realitzat les gestions necessàries amb bancs per a la recuperació d’habitatges, però no se’ns diu ni quins bancs ni quina quantitat d’habitatges està disponible”, assegura la nota pública de la plataforma.

“Ni s’ha realitzat cap registre per al Pla d’Habitatges Socials i molt menys s’ha dut a terme ni tan sols un esborrany dels requisits necessaris per a l’accés a aquests habitatges”, asseguren. A més, afirmen que totes les respostes en base a aquella moció aprovada es van demanar per escrit en el Registre de l’Ajuntament el 30 de març 2015, sense que hagin pogut obtenir cap resposta.

A més, recorden que han passat ja sis mesos i que per tractar-se d’una emergència social, “més aviat sembla una condemna a la precarietat”, pel que han inclòs al PSPV de Benidorm entre els partits que no caldria votar, juntament amb el PP i Liberals per Benidorm, curiosament els tres partits que es disputaran la partida electoral.

Al novembre de 2014, l’alcalde de Benidorm, Agustín Navarro, va anunciar la creació d’una borsa de 25 habitatges cedits pels bancs per a lloguer social mitjançant un conveni que eximiria a les entitats bancàries del pagament de l’IBI ia més se’ls va oferir condicionar pisos que portessin temps buits per poder incloure’ls en la borsa. Però sis mesos després, res se sap.

Compromís Per Benidorm y Los Verdes si van signarn un acord amb la PAH

D’altra banda, Compromís-Los Verdes si va signar un acord amb la PAH, que, en cas d’arribar a l’alcaldia de Benidorm, es treballaria de forma conjunta per coordinar i treballar juntament amb la Plataforma De Afectats Per Les hipoteques. Igualment el partit ja porta al seu ADN la defensa dels drets més bàsics i tornar la diginidad dels ciutadans afectats per qualsevol problema social, però aquest pacte suposa un impuls a la formació a Benidorm.

La PAH entra en campanya i demana no votar partits que no subscriguin el seu compromís
La PAH entra en campanya i demana no votar partits que no subscriguin el seu compromís

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/05/13/la-pah-entra-en-campana-y-pide-no-votar-a-partidos-que-no-suscriban-su-compromiso/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *