La pluja inunda La Cala de Finestrat i obliga a tallar quatre carrers a Benidorm

La pluja ha arribat a la Marina Baixa i ho ha fet amb ganes. Sobre el migdia, l’aiguat descarregava a la comarca deixant problemes en més d’un municipi. Entre ells, La Cala de Finestrat tornava a inundar-com passa cada vegada que plou amb força a la localitat encara que en aquesta ocasió no hi va haver de lamentar danys. A Benidorm, quatre vials han hagut de ser tallats al trànsit, entre ells l’avinguda Alfons Puchades on l’aigua va negar tota la calçada.

Les precipitacions van començar cap a les 12.00 hores i en tot just una hora els núvols van descarregar amb força des de l’interior fins a la costa. En Finestrat, els problemes van tornar a donar-se a La Cala on l’aigua baixava amb força pel barranc que desemboca a l’avinguda Marina Baixa i seguia fins al mar inundant el carrer principal.

L’aigua va arribar fins a algunes de les voreres amb una alçada de mig metre en alguns punts. La Policia Local va tallar el trànsit tant per l’entrada a primera línia de platja des de La Cala de la Vila com per l’altre accés des de l’avinguda que també es va veure inundat en sortir l’aigua acumulada per una claveguera.

En aquesta ocasió no hi va haver de lamentar danys llevat de les ocasionades en alguns locals que cada vegada que plou veuen inundats seus negocis. La zona va patir una riuada a l’octubre de 2011 quan el mercat se situava en el llit del barranc en què van morir un matrimoni anglès a més de produir diversos ferits.

Des de llavors, les petites obres fetes fan que quan plou i baixi tota la tromba d’aigua vagi directa al mar. Però tot i així, el problema es passa cada vegada que diluvia pel que en aquesta ocasió, l’alcalde Juan Francisco Pérez, que es va dirigir a la zona per comprovar els danys, va anunciar que enviarà al Ministeri de Medi Ambient, la Generalitat i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) la documentació gràfica de les pluges i danys d’aquest dilluns perquè “s’adonin de la problemàtica de les pluges a Finestrat”. Així ha apuntat que “necessitem la seva col·laboració. Això és un problema de tots i Finestrat necessita ajuda de tots per donar-li solució.

Però la pluja no només va ocasionar problemes a la Cala. En el casc urbà, l’aigua va inundar l’aparcament públic a l’entrada de la localitat al trencar-se una canonada i també la part baixa de la Casa de Cultura.

A Benidorm, la forta tromba d’aigua caiguda al migdia va provocar el tall al trànsit de quatre vials de la ciutat. Una de les zones més conflictives ha estat a la confluència entre l’avinguda Alfons Puchades i l’avinguda Doctor Orts Llorca, coneguda com la corba ‘number one’, on l’aigua va negar els carrils d’ambdós sentits com passa sempre que plou.

Els bombers van haver de rescatar el conductor d’un vehicle però també va quedar atrapat un camió del Parc Comarcal de Bombers que va enfonsar una roda en un dels embornals.

També va quedar negada la confluència de les avingudes de Severo Ochoa i Bernat de Sarrià, afectat pel Barranc Barceló, així com l’encreuament de Castelló amb Ametlla de Mar, on també conflueixen dos barrancs. El trànsit i la normalitat es va restablir en aquestes zones poc després de passar la tempesta.

Un altre dels punts amb problemes va ser el situat al pont del Murtal que a les 17.00 hores seguia tallat al trànsit tot i que la previsió era obrir-lo al trànsit un cop baixés el cabal que baixava pel barranc. A més, l’aigua va negar alguns garatges de la zona de Llevant. El portaveu José Ramón González de Zárate ha apuntat que el “bon funcionament de la xarxa clavegueram d’aigües pluvials i de les escorrenties dels barrancs, va facilitar amb força rapidesa del desguàs” el que ha evitat “mals majors”.

La pluja inunda La Cala de Finestrat i obliga a tallar quatre carrers a Benidorm
La pluja inunda La Cala de Finestrat i obliga a tallar quatre carrers a Benidorm

 

Leer más en: http://lamarinaplaza.com/2015/09/07/avance-la-lluvia-provoca-inundaciones-en-benidorm-y-finestrat/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *