La relació entre socialistes i liberals es tensa ara a compte del pressupost

Per segona vegada en dues setmanes els socialistes de Benidorm tornen a sortir públicament a defensar “l’estabilitat” del pacte amb els liberals ia assegurar que aquest arribarà “fins a final de legislatura”, negant que hi hagi una crisi de govern. La primera vegada va ser arran que la portaveu dels liberals, Gema Amor, renunciés a les competències de Disseny per “discrepàncies professionals” amb el coordinador de l’àrea, el pare de la regidora d’Hisenda, Natalia Guijarro. I aquesta segona vegada, a compte del “malestar” d’Amor i els seus amb el pressupost municipal, que ha elaborat l’àrea Econòmica i la pròpia Guijarro.

En aquesta ocasió l’encarregat de repetir aquest missatge d ‘”estabilitat” ha estat el secretari general del PSPV i regidor d’Educació, Rubén Martínez, que ha assegurat que les discrepàncies respecte a algun apartat del pressupost “no són substancials ni insalvables”. Això sí, Martínez ha reconegut que s’han assabentat del malestar dels liberals a través de la premsa.

Un malestar que es basa en tres qüestions, segons ha explicat Amor. La primera, el retard que estan tenint uns pressupostos a què ja s’han posat dues dates fallides d’aprovació i al que fins aquest migdia no han tingut accés -tampoc els socialistes -. La segona, el fet que en les reunions que hi ha hagut fins ara no hagin pogut tenir a la seva disposició el document per comprovar tots els números. I la tercera, i sembla que desencadenant de la tensió que s’ha viscut aquest dimecres al si del govern, la suposada convocatòria d’unes places de conserge.

Perquè segons la portaveu dels liberals, ara que els comptes de l’Ajuntament estan recuperant “no és el moment de contractar personal”. Una cosa que, segons Martínez, es podria discutir i resoldre en el si del govern abans de, en “un gest de complicitat electoralista”, usar aquest argument i comentar als mitjans de comunicació. I això és justament el que es va a fer demà a la reunió que hi ha prevista per comentar el pressupost. Una reunió que arriba després que la d’aquest dimecres s’hagi suspès poc després de començar sense aconseguir l’objectiu: llimar asprors. De fet, ha estat una reunió molt tensa, sobretot entre Guijarro i Amor.

Serà demà a la trobada d’aquest dijous quan els socialistes expliquin que les places de conserge no estan recollides en el pressupost, tot i que sí que es va plantejar en el seu moment la possibilitat de traure a concurs a la vista que el 2015 es jubilen bastants funcionaris de els que ocupen aquests llocs. Referent a això, Guijarro ha indicat que es va preguntar a Subdelegació del Govern si la Llei permet reposar aquestes places, perquè es considera que amb el personal que procedeix del SERVEF no s’arribarà a cobrir totes les vacants, però ha remarcat que no són al pressupost.

Si és així, els liberals podrien donar el “ok” al pressupost, el primer en anys que recull inversions i que, pel que sembla, és generós amb les seves àrees. D’aquest “ok” depèn que el pacte de govern segueixi endavant. I és que difícilment es sostindria el bipartit si una de les dues parts no està d’acord amb el “document més important de l’any”, ha apuntat Amor.

Ara bé, encara reconduint l’episodi del pressupost està per veure quant dura la pau. Perquè a quatre mesos d’eleccions sembla complicat que socialistes i liberals signin i respectin un ‘pacte de no agressió’, més encara si es té en compte que tots dos volen rascar vots del centre. I això ho hauran de fer, potser, a costa de l’altre. A més, fonts del PSPV asseguren que hi ha “nerviosisme” entre Amor i els seus perquè hi enquestes que rebaixen molt les seves expectatives electorals.

En qualsevol cas, no és la primera vegada en els últims mesos que els liberals es desmarquen dels socialistes. Ja ho van fer al setembre amb la misteriosa i polèmica adjudicació de les hamaques i para-sols de les cales Tu Ximo i Almadrava que, segons el PP va estar esquitxada d’irregularitats.

El PSPV, per contra, no ha qüestionat públicament -una altra cosa és de portes per endins- les decisions dels liberals, encara que hagin estat controvertides, com la contractació per una mica més de 21.000 euros a l’exconseller popular de Medi Ambient, Fernando Modrego , per resoldre una qüestió pendent del Pla General.

La relació entre socialistes i liberals es tensa ara a compte del pressupost
La relació entre socialistes i liberals es tensa ara a compte del pressupost

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *