La rendibilitat del sector turístic a Benidorm segueix lligada a la precarietat laboral

Més ocupació, més rendibilitat per habitació (un 8,5% en àmbit autonòmic), més facturació (un 6,2%), més viatgers estrangers que en tot l’estiu i un volum d’empleats i empleades que no fa apilament a aquestes dades .

Que hi hagi 112 empleats i empleades més quan veníem de la caiguda més dràstica a l’agost de la dècada no és ni un símptoma positiu ni un brot verd. La qualitat d’aquesta contractació frega la legalitat, la responsabilitat social és una utopia dels manuals d’empresarials, els costos laborals desplomats, contractacions de dies ia temps parcial (encara que hagis de fer moltes més hores de jornada), l’intent d’implantació d’una tendència il · legal (l’externalització de serveis propis d’un hotel desploma el cost de mà d’obra al voltant d’un 30%), l’ús fraudulent de la contractació de formació encebant en els menors de 30 anys. Aquests són les dades i la valoració, les conseqüències? Més pobresa, menys drets, menys democràcia en les empreses, i la sensació que a curt termini (i cada vegada més curt) ha d’explotar.

La prevenció de riscos s’ha abandonat. I de fons ens parlen d’economia submergida, quan hi ha una tendència tan majoritària a caminar pel tall de la llei traspassant massa vegades i el que la compleix no treu a la llum les misèries dels altres, una inspecció de treball sense mitjans i de celeritat , ens acaba convertint en un joc al ratolí i al gat de “jo no dono d’alta, que ja si això, em enxamparan”. Des de CCOO instem a Hosbec, a la Fundació Turisme Benidorm i l’Ajuntament del Municipi, així com la resta d’associacions del sector a una reunió, amb caràcter urgent en què tractar la situació del mercat de treball que converteix la destinació en prohibitiu als que ho habitem.

Daniel Patiño
Federació Comerç Hostaleria i Turisme
CCOO l’Alacantí-les Marines

La rendibilitat del sector turístic a Benidorm segueix lligada a la precarietat laboral
La rendibilitat del sector turístic a Benidorm segueix lligada a la precarietat laboral

Fuente: Benidorm Magazine

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *