La segona fase del Passeig de Ponent, igual que fa anys

Després de moltes anades i de moltes vingudes tot segueix igual a la segona fase del Passeig de Ponent; igual que fa anys. Perquè després de moltes reclamacions d’una banda i compromisos de finançament per un altre resulta que l’únic que hi ha d’aquesta segona fase, la qual ha d’anar des del principi de l’avinguda Vicente Llorca Alós fins al Passeig de Tamarindos, és un avantprojecte. És a dir, el mateix que hi havia a 2011.

La qüestió és que ara, i per acord del ple, aquest avantprojecte es va a tornar a manar a Madrid. Així ho ha acordat la corporació aquest dilluns arran d’una moció presentada pel nou regidor d’Urbanisme, el socialista Rubén Martínez, a la qual el PP ha canviat part de la seva redacció i dels seus acords.

I si va a tornar a manar perquè l’avantprojecte ja es va enviar el setembre de 2011, esperant que el Ministeri de Medi Ambient, que és qui ha de pagar-lo, li digués a Benidorm si tot estava correcte o si calia fer canvis. Des de llavors l’únic que ha rebut l’Ajuntament és el nou delimitació proposat per Costes, però cap resposta al tema del Passeig de Ponent. I sembla que en aquest temps, tampoc se li ha tornat a preguntar.

Després de l’acord plenari d’aquest dilluns, l’avantprojecte -que segons algunes fonts municipals ha patit alguns canvis- tornarà a posar rumb a Madrid i l’Ajuntament espera que ara ho faci amb més sort, ja que el Govern Central no para de al·ludir dia rere dia a la recuperació econòmica.

És clar que si tot està “ok”, Benidorm haurà de començar a preparar la butxaca, perquè en el seu dia es va comprometre amb el Ministeri a assumir el cost del projecte bàsic i d’execució per a agilitzar tots els tràmits. I això costa diners, perquè com cal donar-li continuïtat al front marítim amb les dues anteriors fases del passeig caldrà acudir sí o sí a l’estudi de Carlos Ferrater, l’arquitecte que el va dissenyar. Un disseny que li ha fet guanyar a la primera fase -la que es va inaugurar el 2009- diversos premis internacionals.

Segons ha revelat aquest dilluns el regidor no adscrit, Joan Àngel Ferrer, el projecte bàsic i d’execució costa 240.000 euros. Ho sap ell de la seva etapa com a regidor d’Urbanisme, que va ser quan es va enviar l’avantprojecte a Madrid.

Des del PP s’ha lamentat que Benidorm “hagi incomplert el seu compromís de realitzar i presentar un projecte bàsic i d’execució” perquè en els pressupostos generals de l’Estat per a 2015 s’han inclòs 1,17 milions d’euros per al Passeig de Ponent. Concretament, dins del Fons Complementari.

Fonts socialistes han explicat, per la seva banda, que aquests diners no és per a la segona fase del passeig, sinó que aquests 1,17 milions d’euros aniran a parar als comptes de la Generalitat Valenciana a compte de les obres ja executades a la primera o la tercera fase del front marítim, la inaugurada el 2011.

Mentre tot aquest entramat burocràtic s’aclareix ia l’espera que algun dia arribi els diners de l’Estat, la primera línia de la Cala ha patit recentment un rentat d’imatge, en substituir el paviment que estava bastant deteriorat.

La segona fase del Passeig de Ponent, igual que fa anys
La segona fase del Passeig de Ponent, igual que fa anys

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/02/24/la-segunda-fase-del-paseo-de-poniente-igual-que-hace-anos/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *