La setmana que ve començaran les obres del parc de Foietes

Des que es va construir el Passeig de Ponent de la façana marítima, la capital turística valenciana no havia rebut una injecció econòmica de tal calibre, encara que es tracta d’un projecte de 2009 que no s’ha materialitzat fins a sis anys després. Un govern del PP ho va dissenyar i serà un altre del mateix PP qui reculli els fruits, encara que la seva actuació en l’obtenció del sòl per a aquestes obres vas donar molt de ser exemplar.

La ‘Adequació i recuperació medioambienal de l’entorn del barrant de Foietes’ va ser un dels projectes inclosos en el Pla Confiança que el altre temps idolatrat i aplaudit Francisco Camps va impulsar a compte d’incrementar el deute de la Generalitat, fonamentalment per contrarestar els dos plans E del llavors govern socialista de Zapatero, que va poblar d’obres Espanya amb una inversió lineal per habitant que va superar els 20 000.000.000 d’euros.

La qüestió és que aquest dimarts està previst que la UTE adjudicatària, formada per OHL i Els Serrans, i l’Ajuntament de Benidorm rubriquin l’acta de replanteig de l’obra que es desenvoluparà sobre una superfície d’uns 70.000 metres quadrats. Aquest és el tràmit immediatament anterior a l’inici de les obres, que haurien de durar un màxim de 12 mesos. Divendres passat, els responsables de l’empresa van estar al consistori ultimant els tràmits de la qual, cal insistir, serà la major inversió, després de la del Passeig de Ponent, a la ciutat durant els 10 últims anys, si es té en compte que el Centre Cultural, on hi ha enterrats més dels 11 milions d’euros que costarà aquesta, s’ha paralitzat després de completar el seu esquelet de formigó.

Només hi pot haver un problema. Segons fonts de l’empresa, hi ha dos habitatges ocupats dins de l’àmbit d’actuació de l’obra, cosa que ha obligat al govern local a actual per tapiarlas i que els moviments de terres poguessin començar immediatament. Aquest mim dilluns s’estava procedint a l’última actuació municipal, imprescindible perquè s’iniciïn les obres, ja que si existís algun habitatge habitada en l’àmbit d’afecció, probablement caldria paralitzar un mes.

Amb tot, si aquest dimarts se signa el replanteig sense condicionants com els al·ludits, el govern local reconeix que les obres podrien començar la setmana que ve. Un regal per a Benidorm i aquesta zona degradada per l’abandó a què ha estat sotmesa durant molts anys.

Foietes1

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/09/14/la-semana-que-viene-si-no-pasa-nada-mas-comenzaran-las-obras-del-parque-de-foietes/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *