La Unió de Periodistes denuncien les coaccions i el menyspreu que Leopoldo Bernabeu sotmet als periodistes

A la pàgina d’aquest organismes s’ha emès un comunicat de la seva postura amb una situació que va succeir fa uns dies a Benidorm, i per mitjà d’un futur regidor de l’Ajuntament de Benidorm, i que a continuació els detallem:

La Unió de Periodistes Valencians i l’Associació de la Premsa d’Alacant rebutgen i denuncien l’actitud intimidatòria en què el propietari i director de Notícies Teves Benidorm, Leopoldo Bernabéu, sotmet als professionals de la informació amenaçant a exposar en aquest canal les fotos i informació privada de qualsevol periodista que escrigui sobre determinats temes relacionats directament o indirectament amb el Sr. Bernabéu o amb el seu partit polític i que per descomptat no siguin del seu grat.
Les dues organitzacions professionals adscrites a la FAPE i la FIP considerem que aquestes advertències ‘són una forma vetllada de censura que va en contra del dret constitucional a la llibertat de premsa.
L’actuació de Leopoldo Bernabéu l’entenem com un atac a la pluralitat informativa i una retallada més en el dret a la informació de la ciutadania. És del tot inacceptable que el director d’un canal de TV amenaci els periodistes amb qualificatius que excedeixen àmpliament de la pròpia opinió i que tenen com a única finalitat menysprear l’honor dels professionals.
En la informació abocada des de l’esmentat canal de TV es transgredeixen contínuament els límits de la privacitat d’aquelles figures públiques o privades a les que tracta de desacreditar i coaccionar mitjançant la divulgació d’informació pertanyent al seu àmbit privat i familiar. No obstant això, òbvia Bernabéu que, en el supòsit de considerar que una informació publicada sobre la seva persona és injuriosa o vexatòria, pot acudir a altres vies conegudes per a qualsevol professional de la comunicació com pot ser l’exercici del dret de rectificació.

http://unioperiodistes.org/2-uncategorised/223-la-unio-de-periodistes-valencians-i-la-asociacion-de-la-prensa-de-alicante-denuncien-les-coaccions-i-el-menyspreu-a-la-que-noticias-teves-de-benidorm-sotmet-als-periodistes

leopoldo-bernabeu-620x264

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *