L’Agència Tributària reclama a l’Ajuntament 3 milions d’IVA per cedir mal al Consell terra per al centre cultural

L’Agència Tributària ha reclamat a l’Ajuntament de Benidorm que pagui gairebé 3 milions d’euros a compte de la cessió del sòl que va fer a la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana ( SPTCV ) el 2006 per a la construcció del centre cultural . Aquesta petició arriba després que l’organisme d’Hisenda hagi fet una inspecció a l’Ajuntament i hagi detectat que la fórmula jurídica que es va emprar en el seu dia per posar aquests terrenys a disposició del Consell està subjecta a un IVA que no s’ha pagat .

Segons la documentació que aquest dilluns ha passat per comissió informativa , al juny de 2006 l’Ajuntament va plantejar un conveni amb la SPTCV per constituir ” un dret de superfície ” que permetés a l’empresa pública aixecar el centre cultural en una parcel · la municipal .

En base a aquesta fórmula , i segons han explicat fonts jurídiques , l’Ajuntament mantenia la titularitat de la parcel · la i la Generalitat podia construir el centre cultural i quedar-se amb l’edifici . Però , pel que sembla , en aquell moment ningú va caure en el compte que aquesta opció obligava a la SPCV a facturar un IVA i l’Ajuntament a haver de pagar-lo i declarar-lo.

O el que és el mateix , l’Ajuntament es va equivocar a l’hora d’escollir com posar aquest sòl a disposició del Consell . I ara , després de la inspecció i vuit anys després , es vol arreglar el disbarat . Per a això, el primer és anul · lar el conveni -que es va aprovar al novembre de 2006 amb els vots a favor del PP- i després fer un de nou en el qual se cedeixi aquest sòl a la SPTCV amb una fórmula lliure de ” gravàmens ” i impostos , segurament una concessió . És clar que aquest canvi ha de passar el filtre del Consell Jurídic Consultiu ( CJC ) i sobretot el de l’Agència Tributària .

L'Agència Tributària reclama a l'Ajuntament 3 milions d'IVA per cedir mal al Consell terra per al centre cultural
L’Agència Tributària reclama a l’Ajuntament 3 milions d’IVA per cedir mal al Consell terra per al centre cultural

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *