L’aigua de la piscina s’infecta una altra vegada i s’haurà de tornar a buidar

Un altre problema més. I van … La piscina municipal del Palau d’Esports L “Illa de Benidorm, que juntament amb el gimnàs gestiona una empresa privada, haurà de tornar a buidar-se després d’haver-se detectat en una analítica del Laboratori Municipal la presència de microorganismes patògens en l’aigua.

La Regidoria de Sanitat que dirigeix ​​Ana Pellicer ha ordenat el seu tancament preventiu i la neteja i desinfecció del vas principal de la instal·lació, tot i que la piscina petita podrà seguir oberta després de comprovar els resultats de l’anàlisi que es va realitzar divendres passat.

Pellicer ha matisat que tot i que aquests microorganismes patògens no són nocius per a la salut, la normativa determina que la seva presència provoca que l’aigua no sigui apta per al bany. Sí que ho és, però, per la neteja de carrers, així que els 400.000 litres d’aigua de la piscina es vagin a utilitzar a partir d’aquest mateix dilluns per netejar i refrescar els carrers de Benidorm.

L’edil ha remarcat que aquesta infecció es pot deure a la “mala gestió en el manteniment de la piscina”, és a dir, li ha traslladat la responsabilitat a l’empresa concessionària, que té obert un expedient de resolució contractual, en què només falta el pronunciament del Consell Jurídic Consultiu (CJC), el dictamen, encara que és preceptiu, no és vinculant. Aquesta incidència s’afegirà al mateix expedient pels successius incompliments de l’empresa i ja està anunciada la rescissió del contracte independentment del que digui l’alt òrgan consultiu de la Generalitat.

Des aquest mateix matí, operaris de l’empresa concessionària de la neteja viària, Fomento de Construcciones y Contratas estan buidant el got amb les bótes per la neteja de carrers, així que donada la capacitat i l’horari de les mateixes, el procés podria durar gairebé una setmana.

Fins fa un mes i mig, l’Ajuntament realitzava una analítica setmanal de l’aigua de les piscines del Palau i de Foietes, tot i que la normativa només exigeix ​​una al mes. Ara s’ha augmentat la freqüència a dues analítiques a la setmana.

L'aigua de la piscina s'infecta una altra vegada i s'haurà de tornar a buidar
L’aigua de la piscina s’infecta una altra vegada i s’haurà de tornar a buidar

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/08/24/el-agua-de-la-piscina-se-infecta-otra-vez-y-se-tendra-que-volver-a-vaciar/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *