L’aigua per a consum, garantida fins al juny

“No t’adormis a la dutxa”, “el consum és només el que necessites” o “estalvia al jardí”. Aquests són alguns dels missatges directes de la nova campanya de consum responsable d’aigua que s’ha posat en marxa a Benidorm sota el lema ‘Cada gota importa’, que arriba de mans d’Hidraqua i l’Ajuntament. I és que, encara que només és una iniciativa per recordar als ciutadans els hàbits responsables d’ús de l’aigua, també està relacionada amb la situació de sequera que ve la ciutat i la comarca.

La pluja no ha fet acte de presència en els últims mesos de forma contundent. Tot i això, el regidor de Cicle d’Aigua, Pepe Marcet, va voler enviar un missatge de tranquil·litat ja que, tot i fer campanyes per al consum, l’abastament d’aigua a la ciutat està “totalment assegurat” fins al mes de juny “encara que no plogui”. A partir d’aquesta data, ha afegit, “si es necessités aigua es recorrerà a un possible transvasament del Xúquer o de la depuradora de Mutxamel”, infraestructures amb les quals està connectada la xarxa que abasteix a Benidorm.

La nova campanya, que l’edil ha considerat “necessària” pretén recordar als usuaris els hàbits responsables d’utilització de l’aigua i es farà visible en diversos suports durant tres mesos. La iniciativa comença ara i ho fa de cara a Setmana Santa i estiu per conscienciar també als visitants que arriben a Benidorm del consum responsable dels recursos hídrics.

La campanya de la concessionària del servei al municipi, Hidraqua, té com a objectiu, a més de donar consells a la ciutadania de com gestionar millor l’ús de l’aigua, optimitzar els recursos hídrics per estalviar en aspectes quotidians com la dutxa o el reg de jardins .

Per a això el departament de Disseny de Benidorm, capitanejat per Alejandro Guijarro, ha creat els cartells i fullets que donaran vida a la campanya amb el lema ‘Cada gota importa’ i amb una imatge molt característica de fons: l’illa de Benidorm. Els fullets seran en castellà, valencià i anglès i els missatges es col·locaran en altres llocs de la ciutat com el mobiliari urbà.

Però la conscienciació sobre la importància de fer un bon ús de l’aigua arribarà a les llars de manera més directa. En concret, com va explicar el representant de Hidraqua, Javier Prieto, l’empresa inclourà els mateixos missatges en les factures que els arriben als veïns a més de a les comunitats de propietaris, hotels i col·legis; també a través d’una campanya de mailing als abonats. Prieto ha explicat que s’han triat els missatges de sempre però s’han actualitzat per cridar l’atenció dels usuaris.

A tot això s’unirà una representació teatral, sota el títol ‘La gota viatgera “, destinada a estudiants de 2n Cicle de Primària en el Saló d’Actes de l’Ajuntament de Benidorm durant el mes de març, coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua, per conscienciar també als escolars.

L'aigua per a consum, garantida fins al juny
L’aigua per a consum, garantida fins al juny

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/02/06/cada-gota-importa-o-como-consumir-agua-de-manera-responsable/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *