L’Ajuntament de Benidorm s’oblida de llibres i biblioteques

En #Benidorm S’alerta del deteriorament continuat de la xarxa municipal de biblioteques i la manca d’inversió en el manteniment de les instal · lacions públiques que han passat dels 156.000 euros que rebien en 2010 als escassos 58.300 previstos per a aquest any.

La situació ha estat descrita com de “abandonament” i es veu necessària l’elaboració d’un pla d’inversió estratègic per a la xarxa de biblioteques, que les doti de “més mitjans humans” i millori les infraestructures; reobrir les instal · lacions de Foietes i ampliar els horaris al Racó de Loix ia la Biblioteca Central. El pla seria possible realitzant algunes modificacions en el pressupost de 2014 -recordin que estem en període de al·legacions- repartint part de les partides destinades a festes o lloguers “en les que el mateix Govern ha assenyalat que no són necessaris els recursos”.

L’estat de les instal · lacions dedicades a la lectura i préstec de llibres de Benidorm avui dia és de “deixadesa”, on socialistes i liberals van tancar Foietes, suprimir l’obertura de tardes al Racó i dissabtes al matí a la Central.

Mentre es pugen impostos i taxes els ciutadans hem de veure com se segueix reduint, quan no suprimint, una part important de la nostra oferta cultural bàsica.

Les dades econòmiques són esgarrifoses. El pressupost s’ha vist reduït dràsticament des que va arribar a l’alcaldia Agustín Navarro, passant de 156.000 euros a 2.010-58.300 el 2014 “el que suposa un 62% en la despesa d’activitats, adquisició de fons, conservació i programes” Pel que fa a personal la reducció arriba gairebé al 22% quan precisament és “en els recursos humans on es sustenta en gran mesura l’òptima prestació del servei”.

L'Ajuntament de Benidorm s'oblida de llibres i biblioteques
L’Ajuntament de Benidorm s’oblida de llibres i biblioteques

Font: Benidorm Magazine

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *